Kulturni kutak u etno stilu

Arhiva vijesti 2009

Active Image

Od 75 prijavljenih projekata iz osam opština jugozapadne Srbije, u drugom krugu konkursa ''Fond za ueše graana'', PRO program je obezbedio sredstva, u ukupnom iznosu od 100 hilada evra, za realizaciju 15 projekata. Od sedam prijavljenih projekata iz Sjenice, iz tog fonda finansirae se renoviranje prostorija Kulturno umetnikog društva ''Jedinstvo''. Ukupna vrednost odabranog projekta u Sjenici iznosi 14.140 amerikih dolara, od ega PRO program izdvaja 10 hiljada dolara, dok se ostatak obezbeuje iz opštinskog budeta. Nosilac projekta, ija e realizacija trajati u narednih tri meseca, je KUD ''Jedinstvo'' u partnerstvu sa Ustanovom kulture Sjenice.

Ustanova kulture Sjenice, kao partnerska organizacija na odabranom projektu, ima zadatak da obezbedi saglasnosti, dozvole, javne nabavke, volonterski rad i slino. ''Javna nabavka je u toku, i nakon isteka zakonskog roka od sedam dana i odabira najboljeg ponuaa, radovi mogu da ponu, a kompletan projekat bi trebalo da bude završen za tri meseca. Drago mi je da smo imali sree, jer Ustanova kulture, kao partnerska organizacija, po drugi put uestvuje na ovom konkursu, ali ovaj put uspešno,'' kae www.sjenica.com , Indira Tandirovi, urednica i organizatorka programa Ustanove kulture u Sjenici. Ona istie da je idejno rešenje za ureenje prostora sa bogatom kulturnom tradicijom, osmišljeno u etno stilu, sa detaljima svojstvenim sjenikoj kulturi i tradiciji. ''Imaemo jedan lep kulturni kutak gde e moi da se okupljaju, ne samo lanovi KUD-a ''Jedinstvo'', ve i drugih kulturno umetnikih društava, kao i Ustanova kulture, biblioteka i nevladine organizacije. Renovirani prostor moie da se koristi za organizovanje knjievnih veeri, izlobi, recitatorskih smotri … jer, taj prostor sa višedecenijskom kulturnom tradicijom – u kome su se pripremale pozorišne predstave, odravale muzike probe – je veliki i zahvalan, a kada se uredi, bie i finkcionalan. Po završetku radova organizovae se i sveano otvaranje, kome e prisustvovati i predstavnici PRO programa.''
Pored javnog poziva za izvoae radova na odabranom projektu, u toku je i javni poziv za nabavku materijala za opremanje kancelarijskog prostora unutar višenamenske bioskopske sale, koja je, zbog nedostatka finansijskih sredstava ve godinama u fazi adaptacije, moe se rei da e na kulturnoj mapi Sjenice, još uvek jedinog grada bez Doma kulture, ipak biti pozitivnih pomaka.
 
Ovu vijest mozete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply