Sjenica dobija olimpijce i u zimskim sportovima

Arhiva vijesti 2008
Nedostatak snega ove sezone, u velikoj meri utiče na organizaciju zimskih sportskih aktivnosti u Sjenici, ali ne i na rezulztate sjeničkih smučara, koji najvećim delom čine reprezentaciju Srbije u nordijskim disciplinama. Oni su se ovih dana, u punoj formi vratili sa tridesetodnevnih priprema, odranih u Austriji i Italiji. Takmičenje Balkanskog šampionata, koje je trebalo da se odri 27. i 28.decembra u ovom gradu, odloeno je za početak januara ili februara, u zavisnosti od snenih padavina, ali je izvesno da će se odrati u Sjenici. Takođe je, već sada izvesno, da će Sjenica imati i svoje predstavnike na Olimpijskim igrama, koje će se odrati 2010.godine u Vankuveru.

''Prva dva takmičara iz Sjenice, koji su do sada potvrdili normu za Svetski kup su Milanko Petrović i Damir Rastić. Milanko Petrović, koji je jedan od naših najboljih takmičara je već dva puta potvrdio olimpijsku normu, prvi put u Idreu u Švedskoj, a drugi put u Hokfilcenu u Nemačkoj. Nadamo se da će, vrlo brzo olimpijsku normu ostvariti i Damir Rastić, a to se očekuje i od Edina i Admira Hodića. Muhamed Mahmutović je jedan od naših mlađih pulena, koji takođe pretenduje na Svetski kup u bijatlonu. U okviru Svetskog prvenstva u smučarskom trčanju, na Olimpijadi mladih 2009.godine učestvovaće naša četiri takmičara. Nakon tridesetodnevnih priprema u okviru Smučarskog Saveza Srbije, odranih u Austriji i Italiji, naši takmičari su potpuno spremni za sve predstojeće izazove. Mi se nadamo da će, pored našeg Asmira Kolašinca, koji je učesnik letnjih Olimpijskih igara, Sjenica postati grad koji je dao svoje olimpijce i u zimskim sportovima'', rekao je za naš sajt, predsednik nordijske komisije Smučarskog Saveza Srbije, Murat Garibović.
Godinama unazad, Sjenica je bila domaćin, a Smučarski klub ''Jelenak'', koji ove godine obeleava šezdeset godina postojanja, tehnički organizator Otvorenog prvenstva Srbije u smučarskom trčanju. Organizacija takvog takmičenja, poverena je ove godine Smučarskom klubu ''Zlatibor'', a Jelenak je, kao najuspešniji smučarski klub u Srbiji, prvi put dobio šansu da organizuje Balkan kup u smučarskom trčanju. U zavisnosti od snenih padavina, to takmičenje će se ipak odrati u Sjenici. ''SK ''Jelenak'' i Sjenica kao grad domaćin, neće propustiti šansu da organizuje takvo jedno takmičenje, koje bi trebalo da preraste u jednu tradicionalnu misiju. Samo da nam Bog podari malo snega, a to malo je petnaestak centimetara, i mi ćemo organizovati najbolji Balkanski šampionat u istoriji. A kada organizujemo tako eminentan i jak sportski događaj, naš klub, a samim tim i naš grad, postaće prepoznatljivi faktori u Evropskoj Uniji'', istakao je Garibović.
''Mi imamo odlični saradnju sa Smučarskim Savezom Srbije, i radimo u interesu razvoja ovog sporta i unapređenju sportskih rezultata. Jelenak je spreman da organizuje, ne samo Balkan kup već i veća takmičenja, a naši takmičari su spremni za velike rezultate. Nadamo se samo da će biti dovoljno snega i da će se što pre u Sjenici odri takmičenje, na kome je preko stotinu takmičara iz: Grčke, Turske, Bugarske, Rumunije, Estonije, Makedonije, BiH, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i naravno Srbije, potvrdilo učešće'', rekao je predsednik SK''Jelenak'' i član nordijske komisije Smučarskog Saveza Srbije, Adnan Šmrković.
Facebook komentari

Leave a Reply