Ponovo radi kola skijanja

Arhiva vijesti 2009

Active Image

Osim nordijske sekcije i bijatlona, po kojima Sjenica postaje u svetu poznata, u smuarskom klubu ''Jelenak'' postoji i alpska sekcija, koja je u vreme nekadašnje Jugoslavije, sa tadašnjim dravnim reprezentativcima, bila daleko poznatija i uspešnija. Ovih dana, odmah nakon uspešno završenog Balkan FIS kontinental kupa, ponovo je poela sa radom škola skijanja u alpskim disciplinama. Obuka se organizuje svakodnevno u terminu od 12 do 14 asova, na stazi kod hotela ''Borii'', a interesovanje polaznika je veliko.

 

Na elu sa predsednikom alpske sekcije SK ''Jelenak'', Safetom Mahmutoviem, sa velikim entuzijazmom i verom u uspeh, školu skijanja vode struni treneri: Badema atovi, Nermin Mahmutovi i Elsan Zeki. ''Interesovanje je veliko i ve imamo dvadeset polaznika. Oigledno je da je Sjenici nedostajala ovakva jedna škola skijanja. Deca su zadovoljna radom i pokazuju dobre rezultate, a zadovoljni su i roditelji, što je nama veoma bitno. Za njih je veliki uspeh što su u klubu koji nie znaajne uspehe. Obuku organizujemo svakodnevno, a nakon toga, topli aj nam daruje hotel ''Borii''. U planu nam je da decu odvedemo do okolnih planina, Golije, Kopaonika, Zlatara, gde bi se oni upoznali sa ski liftovima, koji ne postoje u Sjenici. Nadam se ipak, da e nam lokalna zajednice, sportske ustanove i nadleno Ministarstvo izai u susret, stvarajui bolje uslove u našem gradu za ovaj sport, kae za naš sajt, profesorka fizikog vaspitanja i trener u SK ''Jelenak'', Badema atovi.
Pored polaznika škole skijanja, alpska sekcija Jelenka, ima i svoje uspešne takmiare, koji su se ovih dana sa trenerom Nerminom Mahmutoviem, vratili sa petnaestodnevnih priprema odranih na Kopaoniku. ''Poseban talenat u alpskim disciplinama pokazuje naš takmiar, i nadam se, budui reprezentativac Alen Mahmutovi, koji je u disciplini veleslaloma zauzeo drugo mesto u Srbiji, a kao nadu sjenikog skijanja izdvoijo bih Mirnesa Zekia, koji takoe pokazuje raskošan talenat. Kada govorimo o alpskim disciplinama, ponovnim pokretanjem škole skijanja i uz malo vea ulaganja, iskreno se nadam da emo našem gradu uspeti da vratimo nekadašnju slavu'', rekao je trener Nermin Mahmutovi. Iskrene namere i nastojanja ovog mladog trenera potvruje i injenica da je njegov otac, rahmetli Mali Mahmutovi, kao dravni reprezentativac Jugoslavije i tada jedini predstavnik Srbije, 1964.godine uestvovao na Olimpijadi u Austriji.
 
Ovu vijest moete komentarisati na forumu
 
http://www.sjenica.com/forum/showthread.php?t=1432
Facebook komentari

Leave a Reply