Za Sjeničke farmere dragoceno iskustvo

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Na Svetskom takmičenju u šišanju ovaca, koje se ove godine, od 1 do 6 oktobra održavalo u Norveškoj, učestvovalo je preko stotinu takmičara iz 28 zemalja. Naši predstavnici, članovi Zemljoradničke zadruge ''Sjenička ovca'', Almir Tahirović i Fikret Cucak, koji su posredstvom kancelarije FAO, agencije UN za hranu i poljoprivredu, prvi put učestvovali na ovakvom takmičenju, zauzeli su 48 i 49 mesto.

''Zahvalni smo organizaciji FAO što nam je omogućila da učestvujemo na Svetskom takmičenju. To je za nas jedno novo i dragoceno iskustvo. Mogli smo ostvariti i bolje rezultate, ali s obzirom na okolnosti, novi ambijent, nepoznavanje jezika i praktično divlje ovce, koje se nisu dale lako umiriti i držati pod kontrolom prilikom šišanja, može se reći da smo zadovoljni i ovakvim postignutim rezultatom. Ipak, mi smo se takmičili sa najboljima u svetu'', izjavio je za naš sajt Almir Tahirović.
Najbolje rezultate i prvo mesto, osvoio je takmičar iz Novog Zelanda. U ženskoj konkurenciji u sortiranju vune pobedile su takoÄ‘e novozelanÄ‘anke, a timski pobednici Svetskog prvenstva u šišanju ovaca su takmičari iz Lesota. Od bivših jugoslovenskih republika, sadašnjih država, pored Srbije, svoje predstavnike na takmičenju imale su i Slovenija i Crna Gora. Slovenci su zauzeli 40 i 46, a crnogorski predstavnik 50 mesto, meÄ‘u najuspešnijim šišačima ovaca u svetu.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply