I dalje bez vlastitog prostora

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Sa ciljem da pomognu deci i osobama ometenim u razvoju, i nastojanjima da ukažu da takve osobe žive sa nama a ne pored nas, pre pet godina, skoro u isto vreme, osnovana su takva udruženja u Sjenici i Tutinu. Sa jedinstvenim ciljevima i sličnim problemima, oba udruženja postižu značajne rezultate, što potvrÄ‘uju njihovi stalni članovi. I jedni i drugi su očekivali da će petogodišnjicu rada proslaviti u vlastitim prostorijama, ali to se nije dogodilo. Ipak, uz nadu da će se to ostvariti u narednoj godini, članovi oba udruženja su, na skroman način obeležili petogodišnjicu postojanja, zajedničkim druženjem u Sjenici.

''Mi smno odlučili da za petogodišnjicu našeg rada, posetimo naše dugogodišnje prijatelje i saradnike u Sjenici. Uvek se sa njima dogovaramo o svim našim problemima i svim našim projektima, koje šaljemo potencijalnim donatorima, kako bi poboljšali uslove rada u našim udruženjima. A naš zajednički cilj je da obezbedimo posebne objekte za dnevni boravak dece i osoba sa posebnim potrebama kako u Tutinu, tako i u Sjenici'', reko je, u izjavi za medije, Miomir Veljović, predsednik Opštinskog udruženja za decu i osobe ometene u razvoju u Tutinu.
Svo vreme postojanja, Udruženje za pomoć deci i osobama ometenim u razvoju radi u iznajmljenim prostorijama, najpre u dečijem vrtiću a potom u delu dečijeg dispanzera, odnosno Službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine sjeničkog Doma zdravlja, gde su, ovom prilikom došekali svoje prijatelje iz Tutina. Nakon meÄ‘usobnog upoznavanja, njihovo druženje sa značajnim povodom, nastavljeno je obilaskom novoureÄ‘enog gradskog parka i sportske hale, a završeno svečanim ručkom u restoranu ''Lane''.
Sekretar sjeničkog Udruženja za pomoć deci i osobama ometenim u razboju, Jasmina Hodžić, nije u potpunosti zadovoljna postignutim rezultatima, zato što smatra da uvek može bolje. Ona ističe da je, pored mnogih poteškoća sa kojima se susreće, kao što su nedostatak prostora i nedovoljna finansijska sredstva, Udruženje ostvarilo značajne rezultate u pogledu brojnosti članova. ''Mi radimo sa istim elanom kao na početku. Svi naši članovi koji su od početka sa nama su i dalje tu, a u poslednje vreme imamo i novih. Zajedno obeležavamo petogodišnjicu rada sa kolegama iz Tutina, jer imamo slične probleme i slične rezultate. Voleli bismo da i šira javnost malo više obrati pažnju na naše članove'', kaže Jasmina Hodžić.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply