Na gradskom trgu, Sjeničani navijali za Turke

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Polufinalnu utakmicu Nemačka – Turska, na gradskom trgu u Sjenici pratilo je preko 500 gledalaca, što sa tribina, što iz parkova. Viorile su se turske zastave, neke specijalno šivene za tu priliku. Deca su crvenim flomasterima, po licu crtala simbole turske reprezentacije, i čini se da meÄ‘u prisutnom publikom, niko nije navijao za Nemce.

Svaka šansa Turaka, propraćena je burnim aplauzima, a postignuti golovi su izazivali euforiju. U neizvesnosti do samog kraja, očekivano slavlje je izostalo. Razočarani konačnim rezultatom 3:2 za Nemačku, ali oduševljeni igrom Turaka, Sjeničani su se na kraju mirno razišli. ''Svako je mogao kod kuće da prati utakmicu – kažu oni – ali u ovakvoj atmosferi i na ovakav način, utisak je kompletniji!''
U organizaciji Ustanove fizičke kulture, na gradskom trgu postavljene su pokretne tribine i video-bim. Tako je Sjenica dobila bioskop ''pod otvorenim nebom'', koji će imati i trajniji karakter. Radiće tokom leta, sve dok to vremenske prilike budu dozvoljavale. Pored evropskog prvenstva u fudbalu, Sjeničani će na ovakav način moći da prate i olipijadu, a najavljuju se i, skoro zaboravljene, filmske projekcije.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
http://sjenica.eu/forum/showthread.php?t=1055 
Facebook komentari

Leave a Reply