Dve koalicije u Sjenici predale liste

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Sve koalicije pod evropskim nazivom, izaćiće na izbore sa punom listom odborničkih kandidata (39) za lokalni parlament u Sjenici. Koalicija ''Za evropsku Sjenicu SDP-DS-LDP'', prva je predala listu Opštinskoj izbornoj komisiji. Ovih dana, druga po redu, listu je predala i koalicija ''Za evropski Sandžak'', u kojoj je Narodni pokret Sandžaka, ali za sada još nema zvaničnih najava, kada će vladajuća SDA, odnosno ''Bošnjačka lista za evropski Sandžak'' predati svoju kandidaturu, iako je, kako kažu, još ranije prikupljen duplo veći broj potrebnih potpisa graÄ‘ana. 

Predaju liste sa 15 odborničkih kandidata za ponedeljak, najavila je grupa graÄ‘ana pod nazivom ''Dosta je – Mensur Gičević''. Odlaganje kandidature ostalih političkih opcija, graÄ‘ani komentarišu i kao mogućnost stvaranja novih koalicija ali za to meÄ‘utim, nema zvaničnih potvrda.
Narodnjačka koalicija DSS i NS, koja je u poslednjem sazivu Skupštine u Sjenici činila deo vladajuće koalicije, još uvek nema definisan stav o tome da li će izaći na izbore na zajedničkoj srpskoj listi, koju za sada čine SRS, NS, SPS… Kako nam je potvrdio predsednik OO DSS Veroslav Karličić, oni ne odustaju od zahteva za 30 odsto od osvojenih glasova. Takav zahtev druga strana, reklo bi se, smatra nerealnim, pa je vrlo verovatno da će DSS u Sjenici, izaći na izbore na odvojenoj listi. Predsednik OO SRS i član Opštinske izborne komisije Mišo Đurić je za naš list rekao da je zajednička srpska lista (SRS, NS, SPS…), na kojoj radikali imaju najveću zastupljenost, obezbedila potpise za dvotrećinsku odborničku listu. Zahtev DSS, Đurić je takoÄ‘e ocenio nerealnim, ali ipak nije isključio mogućnost da će se i oni naći na zajedničkoj listi.
Facebook komentari

Leave a Reply