Plivanje kao izborni sport

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Nakon zimskog raspusta i kraće pauze, bazen u OŠ ''12 decembar'' je ponovo u funkciji. Inače, ovo je jedina škola u sjeničkoj opštini koja je oduvek imala bazen,

ali on se, zbog lošeg zagrevanja, godinama nije koristio. Od pre par godina, kada je izvršen remont kotlova, bazen se intenzivnije koristi, a od ove školske godine plivanje je, po odluci škole izborni sport. Učenici od petog do osmog razreda, veštine pravilnog plivanja uče na času koji se održava jednom nedeljno.
''Naša deca inače nemaju strah od vode. U Sjenici ima reka i načina da se savladaju veštine plivanja, ali na času deca uče pravilno da plivaju. Naravno, ima i onih koji su ''proplivali'' na bazenu, a da ranije uopšte nisu bili plivači. S obzirom da je ovo jedina škola sa bazenom u okruženju, mislim da je ispravna odluka da plivanje bude izborni sport, jer tako koristimo retku mogućnost koju već imamo. Temperatura vode je odgovarajuća, postoje tuš kabine i svlačionice, ali smatram da je ipak potrebno sve to unaprediti'', kaže za naš sajt profesorica fizičkog vaspitanja, Ruža Gobeljić. U svakom slučaju, oni koji osnovno obrazovanje završe u ovoj školi su, u odnosu na ostale Ä‘ake, u prednosti, jer iz osnovne škole izlaze i kao školovani plivači.
Facebook komentari

Leave a Reply