usvojen-rebalans-budzeta

Usvojen rebalans budžeta

Arhiva vijesti 2007, Opstina Sjenica

U nastavku devetog redovnog zasedanja Skupštine opštine Sjenica, u prisustvu 21 od ukupno 39 odbornika, jednoglasno je doneta Odluka o rebalansu budžeta. Sednici ni ovoga puta nisu prisustvovali odbornici koalicije ”Zajedno za Sjenicu” (SDP, DS i G 17 Plus), kao ni odbornici Narodnog pokreta Sandžaka.

usvojen-rebalans-budzeta

Rebalans Budžeta odslikava realno stanje u skladu sa potrebama budžetskih korisnika. Najveće izmene se uglavnom odnose na uvećanje stavki za obrazovanje, zbog nabavke ogreva i nasleđenih dugova škola prema osiguravajućim društvima za neisplaćene premije iz ranijih godina, kao i za isplate ličnih dohodaka zbog nasleđenih dugova od prošle godine”, rekao je, između ostalog u svom izlaganju, načelnik odeljenja za privredu i finansije Naser Hodžić. On je istakao da je izvršenje projektovanog budžeta od 70 odsto, koji za ovu godinu iznosi nešto više od 172 miliona dinara, za prvih deset meseci, relativno dobro, i izrazio nadu da će do kraja godine izvršenje biti ostvareno od 80 do 90 odsto.

Čitaj još:  Poljoprivredni sajam u Sjenici (Video i Foto)

Predloženu Odluku nadležne službe, uz određene korekcije, zaključke i dopune, Skupština je usvoila nakon krađe diskusije, tokom koje su usaglašeni stavovi vladajuće koalicije, koju čine Lista za Sandžak i koalicija DSS i NS. Na insistiranje odbornika koalicije DSS i NS, rebalansom budžeta znatno je uvećana i stavka za poljoprivredu. Između ostalog usvojeni su i predlozi koalicije Lista za Sandžak da se 200 000,oo dinara budžetskih sredstava izdvoji za lokalno udruženje invalida ”Dilavni”, i isto toliko sredstava za lečenje teško obolele mlade Sjeničanke Ajše Baković.
Predsednik Skupštine opštine Sjenica Fahrudin Fijuljanin je nakon održane sednice, u izjavi za medije najavio, da će naredna sednica uskoro biti sazvana zbog, kako je rekao, brojnih obaveza i pozvao odbornike opozicionih partija da svojim učešćem u radu Skupštine doprinesu donošenju kvalitetnih odluka u interesu svih građana Sjenice.

Facebook komentari

Leave a Reply