Izložba ,,Kroz vasionu i vekove” priča o Milutinu Milankoviću otvorena je u utorak, 11. aprila

U Sjenici “kroz vasionu i vekove” u sjeničkoj kući (Video snimak)

Kultura, Nevladine organizacije, Sjenica, Video

U okviru manifestacije ,,Dani Milutina Milankovića” otvorena je izložba ,,Kroz vasionu i vekove” priča o Milutinu Milankoviću otvorena je u utorak, 11. aprila u izložbenom prostoru Gradske biblioteke.

Izložbu priređuje Udruženje ,,Milutin Milanković” iz Beograda, a u saradnji sa bibliotekom ,,Muhamed Abdagić” iz Sjenice. Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić, otvorio je izložbu.

O značaju i delu Milutina Milankovića govorili su: predsednik Udruženja magistar Slavko Maksimović, meteorolog Fadil Mahmutović, profesor Petar Filipović, direktorka biblioteke Mersija Brbutović i doktor tehničkih nauka Jovo Lojanica. Izložbu je pratila projekcija dokumentarno-igranog filma iz produkcije Udruženja ,,Milutin Milanković”. Milutin Milanković se ubraja među pet najvećih naučnika 20. vekaa NASA ga je uvrstila u 15 najvećih umova svih vremena koji su proučavali planet Zemlju.

Čitaj još:  Zatvaranje Oktobarskih dana kulture 2016 (Video)

Izložba je otvorena do 12. maja radnim danom od 10 do 18 časova. Za organizovane posete učenika osnovnih i srednjih škola, u zgradi Sjeničke kuće će biti obezbeđena projekcija dokumentarnog filma o Milutinu Milankoviću.

U Sjenici “kroz vasionu i vekove”

Snimatelj: za TV Sjenica Ramo Tahirovic


Pogledajte naše kamere uživo iz Sjenice ovde
Pratite nas na TikTok-u ovde
Pratite nas na fejsbuku ovde
Pratite nas tviteru ovde

I najbitnije, naš YouTube kanal pod imenom TV Sjenica vam stoji 24 sata na raspolaganju. Tamo možete uvijek videti aktuelne stvari, stanje i dešavanja iz Sjenice. Tu su svadbe, vašari, vremenske nepogode, čajanke i ostala raznorazna veselja.
Posetite naš YouTube kanal ovde

Čitaj još:  Pešterska visoravan odsečena od svijeta (Video)


I još nešto…

Pratite TV Sjenica na viberu

SJENICA UŽIVO kamera 1: https://camstreamer.com/redirect/711defa879e73b1/S-64022  
SJENICA UŽIVO kamera 2: https://camstreamer.com/redirect/22b5507c1309397/S-64017

Facebook komentari

Leave a Reply