dom zdravlja sjenica korona virus

Sjenica ponovo na udaru korona virusa

Sjenica, Sjenica vesti

Sjenica ponovo na udaru korona virusa

Epidemijska situacija u Sjenici je nepovoljna, a apele lekara građani ne shvataju ozbiljno. Uprkos opasnosti da Sjenica ponovo postane žarište, mnogi građani još uvek se ne odlučuju za vakcinaciju.

Zapratite nas na viberu: http://bit.ly/348Z9SL

U Sjenici je do sada više od 800 osoba primilo vakcinu protiv koronavirusa, uglavnom starijih građana. Od 220 medicinara vakcinisalo se tek 80, jer veliki broj nakon preležane korone veruje da ima antitela. Drugu dozu vakcine primile su 34 osobe.

“Za sada sve ide u redu i nemamo neke zabeležene neželjene efekte”, poručuje dr Dušica Mijailović, specijalista opšte medicine.

Nedavno su od Ministarstva zdravlja dobili novo – peto sanitesko vozilo, tako da uz postojeće i donacije dijaspore ukupno raspolažu sa 15.




Altan Hamidović, direktor Doma zravlja u Sjenici, naglašava da njihov Dom zdravlja pokriva 101 zaseok sa pripadajućim selima i mesnim zajednicama.

Čitaj još:  Do kraja god. još 2 km asfalta na relaciji Sjenica - Novi Pazar

“Uzimajući u obzir da je Sjenica jedna od najvećih opština u Srbiji koja zauzima 1.092 kilometra kvadratna, imamo mobilne frižidere i idemo na kućne adrese i vakcinišemo stanovništvo”, kaže Hamidović.

Apele lekara, koji su prinuđeni da u kovid ambulantama provedu u skafanderima više časova, građani ne shvataju ozbiljno. Hamidović ističe da su na planinama velika okupljanja, da su ski-centri, kafići i restorani prepuni. “Niko ne nosi maske”, ističe doktor.

Uprkos opasnosti da Sjenica ponovo postane žarište korone mnogi građani još uvek se ne odlučuju za vakcinaciju.

U epidemiji koronavirusa tokom juna i jula meseca prošle godine svaki deseti građanin bio je zaražen.

Čitaj još:  IFTAR U VRELIMA (Video)

Pročitajte još vijesti iz Sjenice ovde

izvor: RTS

Facebook komentari

Leave a Reply