Hazbo Mujovic - Sjenica - maj 2015

Obezbeđena stambena rešenja za interno raselјene porodice

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2015

U okviru projekta Evropske unije „Podrška pobolјšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranje kolektivnih centara“, Opština Sjenica potpisala je, u utorak 26. maja 2015. godine, dva Memoranduma o razumevanju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i nemačkom humanitarnom organizacijom “Help”.

Help organizacija iz Nemacke

Memorandumima se predviđa saradnja strana potpisnica na obezbeđivanju stambenih rešenja za interno raselјene porodice iz neformalnog kolektivnog centra „Fekovića Brdo“ u Sjenici i domicilno socijalno ugroženo stanovništvo.

Projektom je planirana izgradnja 30 montažnih kuća, čime će biti obezbeđeno adekvatno stambeno rešenje za 24 porodice interno raselјenih lica romske nacionalnosti i 6 porodica lokalnog socijalno ugroženog stanovništva opštine Sjenica.

Dvadeset i četiri montažne kuće biće izgrađene na građevinskim parcelama obezbeđenim od strane Opštine Sjenica, opremlјene potrebnom infrastrukturom i neophodnom urabanističko-tehničkom dokumentacijom. Preostalih šest montažnih kuća biće izgrađeno na privatnim placevima korisnika pomoći.

Čitaj još:  Nova knjiga naše Sanele Halković "Boje tragova"

Projekat „Podrška pobolјšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranje kolektivnih centara“ je deo šireg programa podrške Evropske unije pobolјšanju uslova života prisilnih migranata – „Za bolјi život“, čija je ukupna vrednost 14,2 miliona eura.

Organizacija Help u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije realizuje aktivnosti na obezbeđivanju stambenih rešenja za korisnike kolektivnih centara (formalnih i neformalnih) u Beogradu, Ubu, Sjenici i Vranju za ukupno 118 izbegličkih, interno raselјenih i domicilnih porodica.

Čitaj još:  Snimak iz arhive: Pozorišna predstava Svedok (1997.god) (Video)

 

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

2 comments

Leave a Reply