Balkan kup - Biatlon 2015 / Sjenica

Sutra počinje dvodnevni Balkan Kup u biatlonu

Sjenica vesti, Sport

Dvodnevni Balkan Kup u biatlonu počeće sutra u Sjenici, a trener reprezentacije Srbije Almir Džeković rekao je da očekuje masovno i kvalitetno takmičenje na ski centru Žari.

Balkan kup - Biatlon 2015 / Sjenica

“Verujem da će na drugom Balkan Kupu učestvovati između 60 i 70 takmičara u svim kategorijama, tako je bilo i prošlog avgusta na istom takmičenju u letnjem biatlonu. Ulažemo veliki napor da sve protekne u najboljem redu, iako je bilo problema sa snegom. Staza je tvrda i u dobrom stanju”, rekao je Džeković.

Za nastup u Sjenici su, pored Srbije, prijavljene i selekcije Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Bugarske.

“Mnogi nacionalni savezi žele da ovoj period sa snegom iskoriste za svoja državna takmičenja, verovatno je to razlog izostanka Rumunije, Moldavije i Grčke”, kazao je Džeković.

Takmičenja na Balkan Kupu startuju u subotu od 10 časova, kada je na programu disciplina sprint.

“Želeo bih da bude što više gledalaca iz svih gradova, da vide našu nordijsku i biatlon stazu, ali i alpsku. Ceo taj projekat finansirala je sjenička opština. Nadam se da ćemo uskoro imati dobre takmičare u Novom Pazaru i drugim gradovima”, rekao je Džeković.

Čitaj još:  Plaketa za humanost "Novosti" opet Sjeničanima!

On je naglasio da je sezona duga, da biatlonci pauziraju samo u aprilu i da već u maju kreću pripreme.

“Tokom juna i jula ide kompleksniji deo, pucački, radimo na rolkama, zatim odlazimo na neki od glečera u Austriji ili Nemačkoj, a već u novembru startuje sezona. Biatlon savez Srbije je veoma ozbiljan, dobili smo puno otvaranjem vrhunskog nacionalnog trenažnog ski centra na Žarima, koji je među dva najbolja na Balkanu”, ocenio je Džeković.

“U narednoj sezoni pokušaćemo da učinimo korak napred u domenu servisiranja i vaksiranja skija. Tako ćemo dobiti kompletnu celinu i u tom segmentu nećemo puno zaostajati za mnogo bogatijim evropskim zemljama”, dodao je on.

Na Balkan Kupu će nastupiti najbolji biatlonci iz Srbije, koje će predvoditi reprezentativci Damir Rastić i Edin Hodžić.

“Dobar je osećaj takmičiti se u rodnom gradu, ali i retkost. Dok sezona traje, najčešće smo van Srbije. Očekujem da ću se naći na podijumu, ujedno i proveriti formu pred Svetsko prvenstvo u Finskoj”, rekao je Rastić.

Čitaj još:  Počele snežne padavine u Sjenici (Video)

Edin Hodžić očekuje da će tokom vikenda pokazati da spremno dočekuje planetarno takmičenje u Kontiolahtiju.

“Dobro sam se spremao od povratka sa IBU Kupa u slovačkom Osbrliju. Na Žarima imamo uslove kao u evropskim centrima”, kazao je Hodžić.

M. Minić

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Sutra počinje dvodnevni Balkan Kup u biatlonu

Leave a Reply