Medo Avdibasic

Da ne nikada ne ponovi ubistvo u Sjenici (Video)

Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Grupa prijatelja nedavno ubijenog Mehmeda Avdibašića organizovla je u Sjenici skup sa ciljem da ukaže na društvene probleme koji često dovode do ekscesnih situacija, u ovom slučaju ubistva.

Memorijal / Sjenica 17.01.2015.

Psihologinja Anida Fazlagić obraćajući se prisutnima rekla je da sve veći broj omladinaca odabiraju pogrešne uzore, pa nije redak slučaj da se mladići starosti dvadesetak godina ugledaju na ljude sa kriminalnim dosijeima, pa čak osuđenicima za ubistva.

Almir Tandirević jedan od organizatora skupa rekao je za Sjenica.com da cilj okupljanja nije bio da se za ubistvo Mehmeda Avdibašića “uperi prstom” na pojedinca, već da se ukaže na nedostatke rada pojedinih institucija čiji je sinhronizovan rad neophodan kako se nebi dešavala stradanja nedužnih.

Mehmed Avdibasic / Sjenica.com“Za mene je neshvatljivo da je hitna služba u noći u kojoj je ubijen Avdibašić bila zaključana, a da vozač sanitetskog vozila nije bio u zgradi bolnice kada je trebao da preveze pacijenta. Nikome neće biti lakše ako se neko kazni, ali molimo doktore da ne spavaju na radnim mestima, žalim što nisu prisustvovali skupu da nam to i obećaju”, dodao je Tandirević.

Čitaj još:  Bajramsko veče u Sjenici (Video - Foto)

Komentarišući nedavno počinjeno ubistvo u Sjenici direktor Centra za socijalnu zaštitu Novak Dumić rekao je da je saradnja mladih ljudih koji posećuju kafiće i nadležnih institucija neophodna kako bi se u korenu suzbilo delikventno ponašanje pojedinaca, jer na tim mestima nastaju nesuglasice i sporne situacije među omladinom, istakao je on.
Skupu je prisustvovao predsednik opštine Hazbo Mujović i tom prilikom ocenio da je ubistvo Mehmedbašića poražavajuća činjenica za ceo grad.

“Živimo u teškim vremenima, dosta ljudi sa fakultetskim diplomama nema posao, no ništa nije razlog da jedni na druge potežemo oružje, zato moramo učiniti sve što je potrebno da se slične situacije, poput ubistva Avdibašića ne ponove”, rekao je Mujović.

Kako Sjenica.com saznaje prisustvo skupu su prethodno potvrdili i predstavnici policije i doma zdravlja, no niko od predstavnika dve institucije nije se pojavio na njemu.

Čitaj još:  Sretko Luković đak generacije Sjeničke gimnazije

Neposredno pred početak okupljanja Sjeničana, policija je blokirala deo ulice koja vodi do hale sportova i lokala gde je skup održan, objašnjavajući da imaju dojavu o postavljanju bombe u hali sportova koja se kasnije ispostavila lažnom.

Podsetimo da je Mehhmed Avdibašić preminuo posle verbalne svađe i zadobijanja smrtonosnih uboda nožem, za koje je osumnjičen A.G iz Sjenice.

Redakcija Sjenica.com

Facebook komentari

4 comments

Leave a Reply