sjenica_skupstina

Višak budžeta opština će ovako potrošiti…

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2014

Budžetom opštine Sjenica za 2015. planiran je suficit od preko 16 miliona dinara, koji će biti utrošen za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvete, stoji u Odluci o budžetu ove opštine za narednu godinu.

Sjenica 9.11.2014.
Sjenica 9.11.2014.

Ukupni planirani prihodi budžeta Sjenice za 2015. godinu iznose 716 miliona dinara, a više od polovine tog novca, blizu 450 hiljada, biće obezbeđeno transferima sa republičkog nivoa, dok će se u opštinsku kasu na osnovu poreza sliti oko 200 miliona dinara.

Lokalna samouprava planira i da ostvari prihod od prodaje i zakupa opštinske imovine i dobara u iznosu od 68 miliona dinara, a tokom naredne godine Opština Sjenica uzeće kredit od 20 miliona dinara.

Čitaj još:  Dronom iznad ski-centra Žari (Video)

Kao i prethodnih godina, najviše novca, preko 165 miliona, otići će na plate i doprinose zaposlenih. Za održavanje i izgradnju novih ulica predviđeno je 109 miliona, a za rekonstrukciju i izgradnju vodovoda 35,5 miliona dinara.

Osnovne i srednje škole će iz opštinske kase naredne godine dobiti blizu 95 miliona dinara, predškolska ustanova “Maslačak” 48, a biblioteka “Muhamed Abdagić” 10,5 miliona dinara.

Za sport je predviđeno 37,5 miliona dinara, a od toga će 10 otići na drugu fazu izgradnje ski centra Žari.

Značajna stavka u rashodima su i izdvajanja za zbrinjavanje azilanata koja iznosi preko 30,5 miliona dinara.

Razvoju poljoprivrede namenjeno je osam miliona dinara, a za Turističku organizaciju i promociju turizma oko 14,7 miliona.

Čitaj još:  Osnovna škola "Svetozar Marković" u Sjenici proslavila rođendan - VIDEO

 

D.Selmanović, N.Kočović

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Višak budžeta opština će ovako potrošiti…

Leave a Reply