I nasa je Sjenica - Decembar 2017

I naša je Sjenica! (Video)

Humano, Nevladine organizacije, Sjenica vesti, Video

I naša je Sjenica! (Video)
Radionica na temu: “I naša je Sjenica” je realizovana u Osnovnoj školi “12.decembar” dana 28.12.2017 godine. Osnovni cilj radionice je bio da sagledamo život migranata u školi, kampu i društvenoj sredini tj. u našoj Sjenici.

Učesnici radionice su bili djeca migranti, njihovi roditelji, kao i naša djeca i njihovi roditelji iz odeljenja u kojima su smešteni migranti, kao i predstavnici Kampa iz Sjenice.

Kroz zajednički rad u grupama su prisutni razmjenili i prenijeli svoj doživljaj, prve asocijacije i impresije o našoj Sjenici kao mjestu gdje trenutno žive i obavljaju životne obaveze.




Radionicu su realizovali članovi tima za podršku uključivanju učenika migranata/izbeglica naše škole. Prisutnima se obratio direktor, poželeci im dobrodošlicu i iskazavši zadovoljstvo što su migranti naši redovni učenici. Takođe, nakon radionice, direktor je podijelio i poklone od škole za migrante.

Čitaj još:  Teferidz (vašar) Rasno 25.Maj 2012

Sve aktivnosti je finansirao Centar za obrazovne politike.
Prisutni roditelji su iskazali zahvalnost školi na podršci u edukaciji njihove djece, kao i na njihovom uključivanju u rad škole.
Osnovna škola će nastaviti da organizuje i realizuje ovakve i slične aktivnosti, ali i da pokazuje otvorenost za različitost kao i do sada, svesna da je ta različitost njeno veliko bogastvo.

Maja Kolić
Snimatelj: Ramo Tahirović
Redakcija Sjenica.com

Čitaj još:  Osnovna škola “12. decembar" nagradila najuspešnije učenike (Video)

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply