Sjenica u snijegu 28.12.2014.

Dok ceo Balkan kuka, nama laganica, normala (Video po snijegu)

Kolumna, Sjenica vesti, Video

Otvoriš novine ili neki internet portal, udarne vijesti snijeg, snijeg, snijeg. Zima, temperatura u minusu i sve što dolazi uz to. Daju nam uputstva kako se ponašati dok je “debeo” minus vani, dok snijeg pada i veje sa svih strana.

Sjenica u snijegu 28.12.2014.

U suštini, mi Sjeničani možemo da otvorimo školu “za snijeg i debeo minus”. Šta je za nas -20… Zimi nam ta temperatura traje po nekoliko nedelja, ali do skoro to nikoga nije ni zanimalo, niti smo nešto posebno pominjani u vezi sa tim. “Ma oni su navikli”, obično je ono što se čuje. Ko su oni, šta smo mi? Vanzemaljci ili divljaci koji oblače krzna divljih životinja, da bi se ugrijali?

Ne, nego smo isto što i oni u Beogradu, Sarajevu, Podgorici itd. Ali zato umemo furunče da naložimo, uglja da natrpamo i da se ušuškamo kao niko.

Čitaj još:  EKSKLUZIVNO: Hari Mata Hari 14. avgusta u Sjenici

I sada nam veje snijeg. Ako ovako nastavi, ujutru ćemo biti zatrpani do guše. Pa šta, “oni su navikli”, jesmo, ali šta će ostatak Balkana?

Možda ne bi bilo loše da pored poljoprivredne škole otvorimo i neku “vremensku školu”, a pravo na upis da imaju samo oni koji su barem 50 km pa naviše od Sjenice odrasli? Tu možemo svi da predajemo “đacima”. Kako je krenulo sa vremenskim promenama, možda se to i desi. Prekjuče je u Beogradu bilo +18 stepeni, naš Asmir je postavljao snimak na fejsbuku kako baca kuglu u majici kratkih rukava. A danas već minus.

Kod nas najavljuju nekih -20, ali mi smo spremni. Večerašnji snimak nam je poslao Nedžad Halilović, da se vidi kako trenutno izgleda kod nas u čaršiji.

Sad ovo što sam napisao, ispade više kolumna nego vijest, ali to mu je što mu je, ovo je više za one sa strane, što nas čitaju, kojih je svakog dana sve više i više.

Čitaj još:  Sulejman Ugljanin posetio Sjenicu

 

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Dok ceo Balkan kuka, nama laganica, normala (Video po snijegu)

Leave a Reply