Cirilica - Premijer Vucic

Vučić o budućnosti na Pešteri (Video)

Video, Vijesti 2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da su italijanska kompanija “Kremonini” (Cremonini) i arapska “Al Dahra” zainteresovane za ulaganje u proizvodnju goveđeg mesa na Pešterskoj visoravni.

Cirilica - Premijer Vucic

On je gostujući u emisiji “Ćirilica” na televiziji Hepi (Happy) rekao da ove dve kompanije planiraju da sa lokalnim proizvođačima sa Peštera naprave najveću fabriku za proizvodnju i preradu goveđeg mesa.

“Kremonini je jedan od najvećih evropskih proizvođača. Uspeli smo da dovedemo gospodina Kremoninija u Beograd i da razgovaramo o tome. Oni hoće sa Arapima da investiraju i otvaranjem ove fabrike bismo podigli Pešter”, izjavio je Vučić.

Čitaj još:  Savremeni kolovoz od Sjenice do Štavlja

On je dodao i da je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović radila na dovođenju čeških investitora na Pešter i da se nada da će biti postignut dobar aranžman za izgradnju termoelektrane Štavalj.

“Onima koji se protive gradnji termoelektrane Štavalj i zalažu se za čistu energiju poručujem da od te čiste energije kod nas nema ništa, to će biti tek za 50 godina, a ljudi treba da prežive do tad”, rekao je Vučić.

Facebook komentari

2 comments

  • Napravice fabriku goveda, e basme interesuje staje to fabrika goveda, farma goveda valjda. Nema ciste energije,, ocito da vucic mora imati dobre savetnike, nerazumese u mnoge stvari ili se sprema da zastarelu tehnologiju montira na Pesteri ,naravno ovakve projkte prate i dobre provizije. Zivim 25 godina u blizini dve Nemacke termoelektrane i jos do danas nisam osetijo miris dima.Ako izrade termoelektranu sa zastarelom tehnologijom Pester je svoje zavrsila.

Leave a Reply