Panorama sjenica

Radionica o štetnosti divljih deponija

Vijesti 2014
Osnovna škola "12. decembar" Sjenica
Osnovna škola “12. decembar” Sjenica

Realizacija projekta “Bez divljih deponija” u Sjenici počela je održavanjem ekološke radionice u okviru koje su učenicima sjeničkih škola predstavljeni glavni problemi postojanja divljih deponija.

Predavač na radinoci Maida Kolić rekla je radiju Sto plus da su učenici prepoznali probleme sa kojima se društvo susreće kada na neadekvatan način odlaže smeće.

“Deca su zainteresovana da razgovaraju o ovoj temi i imaju svoj stav o tome kako pravilno odlagati otpad, a na nama je da ih usmerimo u pravom pravcu. Na današnjoj radionici govorili smo o primarnom razvrstavanju otpada – na mokri i suvi otpad”, istakla je Kolićeva.

Čitaj još:  Odred izviđača Sandžaka pomaže Bakiru Isoviću (VIDEO)

Nastavnik biologije Huso Čolović smatra da će učenici stečena znanja iz ove oblasti preneti i na starije, a da će tako formirana svest građana doprineti smanjenju zagađenosti životne sredine.

“Razmišljamo da nastavimo sa radionicama u okviru kojih ćemo od recikliranog otpada sakupljati novac za opremanje školskih kabineta, odlaske na ekskurzije ili ozelenjavanje školskog dvorišta”, dodao je Čolović.

Radionica “Bez divljih deponija” deo je projekta Evropske unije, Exchange 4 koji se, pored Sjenice, sprovodi u Bajinoj Bašti.
radio100plus

Facebook komentari

One thought on “Radionica o štetnosti divljih deponija

Leave a Reply