Asmir sutra nastupa na atletskom mitingu u Prijepolju

Vijesti 2014

Prvi međunarodni atletski miting u Prijepolju održaće se sutra, četvrtak, 4. septembar 2014.

Učestvovaće i reprezentativci Srbije Asmir Kolašinac, Miloš Raović i Amela Terzić, najavili su danas organizatori. Miting koji na gradskom stadionu u Prijepolju počinje u 16.30 sati, organizuju Atletski savez Srbije i Opština Prijepolje.

Predsednik Skupštine Opštine Prijepolje Vukosav Tomašević rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da će miting trajati 90 minuta i da će biti takmičenje u 12 disciplina – pet u ženskoj i sedam u muškoj konkurenciji. Biće devet trka, dva takmičenja u skoku u dalj i bacanje kugle za muškarce.

Tomašević je dodao da je stadion u Prijepolju spreman za vrhunska takmičenja, jer je prošle godine napravljena nova atletska staza. Za takmičenje je prijavljeno oko 100 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH i drugih zemalja, među kojima su i UAE. Opština, ATS i sponzori su obezbedili nagradni fond od 5.000 evra.
Obezbeđeni su besplatni smeštaj i ishrana za takmičare. Održaće se i tribine o atletici, posete osnovnim školama, školski kros za oko 400 dece na stadionu.

Promoteri takmičenja biće bivši atletski šampioni Dragutin Topić i Snežana Pajkić.
Kolašinac i Raović pozvali su građane da posmatraju takmičenje, a na konferenciji za novinare govorio je i generalni sekretar ATS Slobodan Branković.

IZVOR: SJENIČKI FORUM http://www.sjenica.com/forum/sport/8647-asmir-ucestvuje-na-atletskom-mitingu-u-prijepolju-04-09-2014-a.html

Facebook komentari
Čitaj još:  Vandalizam u centru grada (foto)

Leave a Reply