Jasmin Selmanović četvrti na muzičkom festivalu “Stari grad” 2014. u Novom Pazaru

Muzika, Vijesti 2014

STARI GRAD: Pobednica muzičkog festivala u Novom Pazaru Saška Janković

Jankovićeva je na desetom jubilarnom festivalu nastupila sa pesmom “Spavaj”, za koju je sama radila muziku i tekst

NOVI PAZAR – Pobednica ovogodišnjeg muzičkog festivala “Stari grad” u Novom Pazaru je 26.godišnja Saška Janković, koja je pored glavne nagrade, osvojila i nagradu za najbolji tekst.

Jankovićeva je na desetom jubilarnom festivalu nastupila sa pesmom “Spavaj”, za koju je sama radila muziku i tekst. Saška je poznata kao finalistkinja “Prvog glasa Srbije”, a 2009. godine učestvovala je na takmičenju “Beovizija”, na kome se birao predstavnik Srbije za pesmu “Evrovizije”.

Po glasovima stručnog žirija drugo mesto osvojila je Selma Popaja iz BiH sa pesmom “Njemu da se vratim”, dok je na trećem mestu Danica Krstić koja je izvela numeru “Ljubav šapuće”. Krstićevoj je ujedno pripala i nagrada publike koju je podelila sa Stefanom Petrušićem i Notturno bendom koji su se novopazarskoj publici predstavili numerom “Zar to je sve”.

Nagradu za hit leta osvojila je Nina Žižić iz Crne Gore, a za najboljeg debitanta proglašen je Jasmin Selmanović iz Sjenice kojem je treća pozicija izmakla za samo jedan bod. Nagradu za najbolji aranžman odneo je novopazarac Marko Gredić.

Festival “Stari grad” počeo je u sredu 6. avgusta koncertom grupe S.A.R.S, dok je drugo veče bilo rezervisano za nastup grupe Crvena Jabuka. Festival će večeras biti zatvoren koncertom Alena Islamovića i grupe “Kad bi bio Bijelo dugme”. Organizator festivala je Maš entertainment group, a generalni pokrovitelj grad Novi Pazar.

Facebook komentari
Čitaj još:  Kolašinac četvrti u Dizeldorfu

Leave a Reply