Dovoljno mesta za buduće sjeničke srednjoškolce

Vijesti 2014

Osnovno obrazovanje u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici ove godine završava 2.222 učenika, a za sve njih ima dovoljno mesta u srednjim školama.

Načelnik Školske uprave u Novom Pazaru Mensur Memić rekao je da u ovom gradu osmi razred završava 1.395 učenika, u Tutinu 442, a u Sjenici 385.

On je dodao da u novopazarskim srednjim školama ima 1.430 slobodnih mesta, u Tutinu 459, dok će u Sjenici biti 405 mesta za buduće srednjoškolce.

“U sva tri grada mesta će imati za sve buduće srednjoškolce, pa čak ćemo imati i dva odeljenja više. Bitno je da se učenici ne odlučuju samo za jedan smer, već da zaokružuju više, jer ako ne budu imali dovoljan broj bodova biće prinuđeni da upisuju neželjene škole”, ističe Memić.

On navodi da svršenim osnovcima pre upisa u srednje škole predstoji polaganje završnog ispita koji će se održati 16. 17. i 18. juna.

“Srpski jezik polagaće se 16.juna, matematika 17. a kombinovani test 18.juna. Preliminarni rezultati su 20. juna, a konačni rezultati znaće se 26. juna”, kaže Memić.

Upis učenika u srednje škole obavljaće se 7. i 8. jula.
Za upis u srednje škole bodovaće se uspeh u prethodnom školovanju, maksimum 60 bodova, kao i rezultati na završnim ispitima.

E.Đulović
sto plus

Facebook komentari

Leave a Reply