Crna Gora počinje izgradnju auto-puta prema Sjenici

Vijesti 2014

Kinezi spremni za autoput do Bara

Podgorica — Kineska kompanija “Čajna roud and bridž korporejšn” (CRBC) najavila je da će uskoro početi da gradi autoput od Bara do Boljara na granici Crne Gore i Srbije.

Crna Gora je dobar primer uspešne saradnje Kine i zemalja jugoistočne Evrope, rekao je generalni direktor CRBC-a Lu Shan, prenosi RTV Crne Gore.

On je, na sastanku sa crnogorskim ministrom saobraćaja i pomorstva Ivanom Brajovićem, naglasio da je CRBC posvećena realizaciji tog projekta i da je spremna da počne radove u Crnoj Gori čim se u Eksim banci Kine završe procedure za dobijanje kredita.

Shan je potrdio da je oprema spremna i određen projekt menadžer za Crnu Goru, a Brajović je rekao da će crnogorska strana uložiti maksimalne napore za ubrzavanje vladine i parlamentarne procedure, kako bi što pre počela gradnja.

Crnogorska delegacija je, tokom drugog dana foruma u kineskom gradu Makao, učestvovala na panelu posvećenom partnerstvu između Kine i centralne i jugoistočne Evrope. Na panelu je, kako je saopšteno iz ministarstva, još jednom naglašena namera Kine da investira 10 milijardi dolara u region centralne i jugoistočne Evrope u cilju unapređenja privredne saradnje.

IZVOR: TANJUG

Facebook komentari
Čitaj još:  Poljski turisti najavili posetu Sjenici

One thought on “Crna Gora počinje izgradnju auto-puta prema Sjenici

  • makar ce crnogorci na vreme zavrsit da idemo makar na more udobno i brzo za razliko od ovih gore sto 3 godine ne mogu da sastave 20km

Leave a Reply