Tehničko – poljoprivredna škola u Sjenici dobila zemljište na korišćenje

Video, Vijesti 2014

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović uručio je sjeničkoj tehničko poljoprivrednoj školi ugovor o korištenju poljoprivrednog zemljišta. Ovim ugovorom školi je dodijeljeno blizu 90ha poljoprivrednog zemljišta na period od deset godina.

Mahmotvić je objasnio da je prevashodni cilj bio da se škola preregistruje u Tehničko-poljoprivrednu, kako bi se iskoristio potencijal u oblasti poljoprivrede koji ovaj kraj posjeduje.

“Preregistracijom škole u tehničko poljoprivrednu stvorili smo preduslov da obezbedimo zemljište na kome će učenici ove škole obavljati stučnu praksu. Ovo će omogućiti učenicima da se kvalitetno obrazuju u oblasti poljoprivrede”, dodao je Mahmutović.

Direkor škole Izudin Metović kaže da škola do sada nije imala svoje poljoprivredno zemljište i da su u predhodnom periodu zemljište zakupljivali, što je iziskivalo izdvajanje finansijskih sredstava.

“Ponosan sam na ovaj dan, kada smo dobili naše zemljište gdje će učenici obavljati praktičnu nastavu. Škola posjeduje poljoprivredne mašine koje ćemo sada, kada imamo zemljište, moći da koristimo u punom kapacitetu”, rekao je Metović.

Predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović kaže da ova opština posvjećuje pažnju svim Sjeničkim školama.

“Metalskoj struci ove škole obezbijedili smo prošle godine savremene mašine, što doprinosi kvalitetnijoj obuci učenika. Trenutno se radi na renoviranju fiskulturne sale u ovoj školi. Vjerujem da ćemo realizovati i projekat energetske efikasnosti, kojim će se na ovoj školi zamijeniti kompletna stolarija i izraditi termo fasada”, izjavio je Mujović.

Zamjenik predsjednika opštine Sjenica Muriz Turković rekao je da poljoprivreda predstavlja osnovnu djelatnost u Srbiji, da Sjeničani to trebaju da shvate i da počnu ozbiljno da se bave poljoprivredom.

“Poljoprivrednu djelatnost treba obavljati sa ponosom. Očekujem da će se u ovoj školi obrazovazovati ozbiljni poljoprivredni proizvođači, i da će od tog rada moći lijepo da žive”, naglasio je Turković.

Jedan od strateških ciljeva razvoja opštine Sjenica je razvoj poljoprivrede. U ovom gradu nedavno je otvoren regionalni poljoprivredni centar a planira se otvaranje poljoprivrednog fakulteta.

Facebook komentari
Čitaj još:  Dani sjeničke pite 2014 - B92 reportaža (Video)

One thought on “Tehničko – poljoprivredna škola u Sjenici dobila zemljište na korišćenje

Leave a Reply