Opštinski projekat za pomoć starim licima u Sjenici – VIDEO

Video, Vijesti 2014

Predjsednik opštine Sjenica izjavio je u ponedeljak da će se realizacija dva programa kroz projekt excange 4, olakšati svakodnevni život starih i iznemogli lica u ovoj opštini.

Mujović je ovom prilikom objasnio da je zadatak radnih grupa na ovom projketu da impelentiraju dva projekta za koje je opština Sjenica dobila sredstva od EU. On dodaje da se prvi projekat odnosi na oblast socijalne zaštite, dok je drugi projekat vezan za infrastrukturna opremanja.

“Vrijednost oba projekta, sa uračunatim PDV-om, premašuje cifru od 420.000 evra. Prvim projektom, koji se odnosi na socijalnu zaštitu, predviđeno je da se starim i iznemoglim licima pruži pomoć u kući. Najosetljivijoj socijalnoj kategoriji, na ovaj način, olakšaćemo život u narednom periodu”, istakao je Mujović.

Na realizaciji ova dva projekta učestvuju opštine Sjenica i Bajina Bašta. Socijalni radnik iz Bajine Bašte Gordana Baštovanović vjeruje da će dvije opštine imati kvalitetnu saranju u realizaciji projekata.

“Naš zajedniči projekat sa opštinom Sjenica ocijenila bih kao veoma kvalitetan i on će biti značajan za zaštitu starih lica u ove dvije opštine. Obe opštine slične su po problematici i vjerujem da imaju potencijale da uspješno realizuju ovaj projekat”, dodala je Baštovanovićeva.

EU Exchange 4 je dvogodišnji program koji finansira Evropska unija, njime rukovodi Delegacija Evropske unije u Srbiji, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije.

Facebook komentari
Čitaj još:  Razveo se Mirza Šoljanin - VIDEO

Leave a Reply