Biblioteka “Muhamed Abdagić” posetila sjeničku gimnaziju i poklonila knjige

Vijesti 2014

Sjenička gradska biblioteka “Muhamed Abdagić” posjetila je danas gimnaziju “Jezdimir Lović” i ovom prilikom učenicima ove škole poklonila određeni fond knjiga filozofskog sadržaja.

Knjige je uručila direktorka sjeničke gradske biblioteke Edina Hamidović, istakavši tom prilokom da je biblioteka “Muhamed Abdagić” spremna da pruži podršku gimnazijskoj školskoj biblioteci u nabavci literature i radu biblioteke.

“Cilj nam je da ovakvim posjetama promovišemo i popularizujemo sticanje znanja među učenicima, a vjerujem da je knjiga kao poklon najbolji način da se učenici podstaknu na čitanje. U našoj biblioteci sve je više mlađih članova, to je dobar znak koji govori da mladi teže kvalitetnom načinu sticanja znanja – družeći se sa knjigama. ” dodala je Hamidovićeva prilikom posjete ovoj školi.

U školskoj biblioteci gimnazije “ Jezdimir Lović” nisu krili zadovoljstvo zbog današnje posjete te pažnje koju biblioteka “Muhamed Abdagić” ukazuje ovoj školi.

“Drago nam je što konačno neko misli na biblioteku ove škole i želi da nam pomogne”, rekli su u gimnazijskoj biblioteci tokom posjete.

Podsjećamo da je gradska biblioteka “Muhamed Abdagić” nedavno posjetila školu “Bratstvo Jedinstvo” u Dugoj Poljani, osnovnu školu “12. decembar” u Sjenici kao i srednju Tehničko-poljoprivrednu školu u ovom gradu, donirajući ovim školama značajan broj novih naslova.

izvor:opstinskainformativnasluzba

Facebook komentari
Čitaj još:  Tamburaško veče u Sjenici (Video)

Leave a Reply