Policajac Safet Ramović pronašao vlasnika izgubljenih dokumenata i vrednosti

Vijesti 2013

Da policajci nisu tu samo kada nekome treba staviti lisice i da sačuvaju javni red i mir, pokazuje primer Safeta Ramovića iz Sjenice. Ovaj policajac je u selu Janačko polje pronašao novčanik u kojem je bila znatna suma novca. Pored para, u novčaniku su bile bankovne kartice ali i dokumenta vlasnika Senada Mavrića iz Muhova.
-Novčanik je bio na sred puta a deo novca je virio iz njega. Bio sam sa kolegama i koleginocom, zaustavio sam vozilo i uzeo novčanik. Trebalo je najpre utvrditi ko je vlasnik ali smo to brzo uradili jer je u novčaniku bila lična karta, rekao je policajac Safet Ramović iz Sjenice.
On kaže da je nakon svih provera novčanik vraćen vlasniku i da, kako je rekao, ne želi reklamu na medijima.
-Postupio sam kao čovek i kao dobar policajac. Vlasnik je bio presrećan, ne toliko zbog novca, koliko zbog dokumenata i kartica, rekao je Ramović kojim se ponose sve kolege.Senad Mavrić, koji živi i radi u Nemačkoj kaže za Regionalnu televiziju da mu je drago što je baš policajac pronašao njegov novčanik. On je time, kako je rekao, pokazao da uniforma i značka vrede u ovoj zemlji.
-Nisam dugo žalio jer su me ubrzo pozvali i javili mi da su policajci pronašli moj novčanik. Čovek je ljudina, svaka mu čast. Cela Nemačka će znati za ovo, svima ću hvaliti našu policiju, rekao je Mavrić kojem je novčanik ispao dok je popravljao svoje vozilo koje je ostalo u kvaru pored puta.
U novčaniku je, pored kartica i dokumenata, bilo 160 eura, 10 franaka i oko 4000 dinara.

izvor:sandzakinfo

Facebook komentari

2 comments

Leave a Reply