Nove investicije za Sjenicu

Vijesti 2013

Novi Pazar – Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR) u Novom Pazaru su započeli realizaciju Projekta za razvoj privatnog sektora koji će biti realizovan u 12 ekonomski ugroženih opština na jugu i jugozapadu Srbije (Leskovac, Vranje, Preševo, Bujanovac, Medveđa, Raška, Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Priboj, Prijepolje i Nova Varoš). Projekat je vredan 4,1 miliona dolara.

Tim sredstvima pomagaće se kompanije da povećaju investicije i otvore nova radna mesta proširenjem tržišta za svoje proizvode. USAID i NARR, ovim programom, pomoći će malim i srednjim preduzećima da lakše osvoje nova tržišta, da unaprede svoju upravljačku praksu i ojačaju proizvodna i trgovinska udruženja, a za nova preduzeća čiji su vlasnici mladi i žene planirani su obuka i dodela bespovratnih sredstava. NARR će sprovoditi projekat kroz mrežu svojih regionalnih razvojnih agencija u Leskovcu, Kraljevu, Užicu, Novom Pazaru i Vranju. Planirana je pomoć za 120 izvozno orijentisanih preduzeća, najmanje četiri klastera i poslovna udruženja radi stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mesta, povećanje prodaje i izvoza.
Početku realizacije Projekta za razvoj privatnog sektora prisustvovali su ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave Dejan Radulović, direktor NARR Miloš Ignjatović, gradonačelnik Novog Pazara i predsednici opština iz ovog dela Srbije i predstavnici regionalnih razvojnih agencija.
Pre prezentacije projekta, ambasador Kirbi razgovarao je sa novopazarskim gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem. „Želimo da pomognemo lokalnim vlastima u Novom Pazaru da stvore radna mesta, prvenstveno u sektoru proizvodnje nameštaja i džinsa, a sve to da bi mladi ovde imali bolju i sigurniju budućnost“, rekao je ambasador Kirbi nakon razgovora sa gradonačelnikom Novog Pazara.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Izgorela škola u selu Dujke kod Sjenice (Video)

Leave a Reply