Književni susreti Muhamed Abdagic u Sjenici

Vijesti 2013

Kulturno- prosvetna zajednica Sjenice i udruženje “Flores” organizuju večeras u Domu kulture XV Književne susrete ”Muhamed Abdagić“.

Predstavnik ovog udruženja Sedat Vrcić rekao je radiju Sto plus da će na susretima biti predstavljen novi izdavački projekat Kulturno- prosvetne zajednice, biblioteke “Muhamed Abdagić i novopazarskog Državnog Univerziteta.

On je najavio da će poeziju govoriti istaknuti književnici poput Enesa Halilovića, Nadije Rebronja, Velibora Veličkovića i drugih, ali i dvoje mladih pesnika iz Sjenice Irma Zimonjić i Dino Lotinac.

“Ovi susreti su nastali tokom teških devedesetih godina, kada su se kulturne manifestacije u Srbiji gasile. Manifestacija doprinosi reafirmaciji književnika Muhameda Abdagića koji je dugo bio osporavan”, rekao je Vrcić.

On je istakao da je ovu manifestaciju podržalo Bošnjačko nacionalno veće, sjeničke lokalne institucije kulture i nekoliko privrednika.

Književni susreti “Muhamed Abdagić” prvi put su organizovani 1998. godine u Sjenici na inicijativu Asima Vrcića, preminulog profesora ruskog jezika i borca za kulturnu afirmaciju ove opštine.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

izvor:radio100plus
D.Selmanović

Facebook komentari
Čitaj još:  Direkcija za urbanizam održava puteve u Sjenici

Leave a Reply