Doček Milanku Petroviću u Sjenici (VIDEO)

Video, Vijesti 2013


Biatlonac i nordijski skijaš Milanko Petrović, osvajač dve zlatne i jedne bronzane medalje na Zimskoj Univerzijadi u Trentinu, svečano je dočekan danas od oko 100 žitelja Sjenice.
“Hvala svima koji su me bodrili, pre svega porodici i matičnom klubu Jelenak. Neka bude tako i na Olimpijskim igrama u Sočiju. Zauzvrat, ja ću raditi ono što najbolje znam – skijaću i pucaću”, rekao je Petrović okupljenim sugrađanima.
On je najavio da će, pre Olimpijskih igara, nastupiti u biatlonu na Svetskom kupu u nemačkom gradu Oberhofu, kao i na Prvenstvu Evrope u Novem Mestu u Českoj.
Prijem za Petrovića upriličio je i predsednik sjeničke opštine Hazbo Mujović, koji je obećao da će ta opština pomagati uspešne sportiste.
“Izuzetno smo ponosni na Milanka Petrovića, koji je postigao najveći uspeh u biatlonu na području bivše SFRJ. I pored oskudnih sredstava, borićemo se za popularizaciju biatlona i pomagati uspešne sportiste”, kazao je Mujović.
Milanko Petrović je na 26. Zimskoj Univrzijadi u Trentinu bio osmi najuspešniji takmičar, a jedini je trijumfovao u dva različita sporta – biatlonu i skijaškom trčanju.

Facebook komentari
Čitaj još:  Veče plesa održano u Sjenici (Video)

Leave a Reply