Sjenički lekari na seminaru o pulmologiji i dermatologiji

Vijesti 2013

Predavanje na temu „Novine u pulmologiji i dermatologiji“ koje je vodio prof. Dr Branimir Nestorović obogatilo je iskustva i znanja ovdašnjih zdravstvenih radnika.
Cilj predavanja bio je prepoznavanje faktora kašlja i sprečiti ih sa lekovima na biljnoj bazi a ne antibioticima. Predavanju su prisustvovali brojni lekari i farmaceuti iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške. Na ovom predavanju najviše se govorilo o kašlju, uzrocima i načinima lečenja. Farmaceuti i brojni lekari koji su prisustvovali kažu da im ovakva predavanja puno znače.
Eminenti pedijatar sa dečije klinike u Beogradu prof. dr Branimir Nestorović prisutnima je na zanimljiv način objasnio kako prepoznati o kojoj vrsti kašlja se radi i na koji način ga treba lečiti. Ali i kako pristupiti samom pregledu kod dece kako bi lakše utvrdili uzrok nastalog kašlja.
„Vrlo je važno da se lekari, oni koji se bave tim pacijentima u prvoj liniji u primarnoj zdrastvenoj zaštiti kao i farmaceuti upoznaju sa tim mehanizmima kako nastaje kašalj, o osnovnim uzrocima i osnovnim lekovima za lečenje kašlja“, rekao je pedijatar sa dečije kliniea u Beograd prof. dr Branimir Nestorović
Cilj ovog predavanja bio je prepoznavanje faktora kašlja i njegovo ispravno lečenje, koje je po rečima Nestorovića od presudnog značaja za brzo izlečenje.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

izvor:rtvnovipazar
A. Biševac

Facebook komentari
Čitaj još:  Biće ovo godina štednje, poručuje Baltić

Leave a Reply