Sjenica prihvatila 100 azilanata

Vijesti 2013

Krizni štab opštine Sjenica odlučio je večeras da prihvati oko 100 azilanata i precizirao da će ih smestiti u privatni hotel “Berlin” koji se nalazi u centru grada. Nakon sednice, predsednik opštine Hazbo Mujović, koji je predsedavao opštinskim kriznim štabom, rekao je da će Sjenica učiniti sve da zbrine azilante koji budu upućeni u tu opštinu.

– Građani Sjenice će potvrditi svoju humanost i gostoprimstvo – rekao je Mujović, dodajući da je dosta Bošnjaka napustilo svoja ognjišta i da su zatražili azil po zemljama zapadne Evrope i Turske.

Tražioci azila biće smešteni i u objekte na teritoriji opština Sjenica i Tutin, na osnovu saglasnosti dobijenih od tih opština.
Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović rekao je Tanjugu da će tražioci azila koji se nalaze u Bogovađi, van Centra za njihov smeštaj, praktično napolju, u šumi, biti ubrzo smešteni u objekte na području Sjenice i Tutina.

Božović je istakao da je ovakva odluka doneta na inicijativu ministra bez portfelja Sulejmana Ugljanina i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom Ugljanin rukovodi.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE
izvor:sandzakinfo

Facebook komentari
Čitaj još:  Održan “Festival igara na Snijegu” u Omladinskom parku (Video)

2 comments

Leave a Reply