Rušenje privremenih objekata u Sjenici

Vijesti 2013

Ugovor o zakupu na određeno korišćenje, kojim su zakupci dobili parcele za postavljanje privremenih objekata, davno je istekao.
Usled lošeg ekonomskog položaja naše opštine i meštana, godinama se odugovlačilo sa odlukom o uklanjanju privremenih objekata, za koje zakupci davno nemaju potrebnu dokumentaciju. Urbanizaciom Sjenice, izgradnjom tranzitne ulice, ovi lokali su postali smetnja za besbednost učesnika u saobraćaju, a najviše pešaka i školaraca osnovne škole “12.Decembar”.
Prvi u nizu uklanjanja su dva lokala sagrađena od tvrdog materijala, koja su se nalazila na samim rubovim raskrsnice, te su na takvom položaju umanjivala vidljivost i povećavali otežanost i opasnost odvijanja bezbednog saobraćaja u tom delu.
I ostalim vlasnicima, montažnih-drvenih objekata, naređeno je uklanjanje kako ne bi bilo prinudno.
Bez obzira na sve kuloarske priče, kako su vlasnicima porušenih objekata ponuđene alternativne lokacije i pogodnosti, od opštinskih zvaničnika saznajemo da od toga neće biti ništa. Opštinska uprava je rešena da sve bude po zakonu, i moguće lokacije ce biti blagovremeno najavljene a učešće i pravo na licitiacijama imaće svi bez ikakvih povlastica.

Više fotografija možete naći u našoj galeriji klikom OVDE!

Facebook komentari
Čitaj još:  Osnovan ASNS rudnika uglja Štavalj (Video)

Leave a Reply