Sjenica 08.01.2016.. Dzamija i opstina

Održana prva ovogodišnja sednica Skupštine opštine Sjenica

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2013

U ponedeljak, 11.02.2013. održana je prva ovogodišnja sjednica Skupštine opštine Sjenica. Razmatrane su brojne aktuelne teme, međutim, najviše pažnje su privukle tačke dnevnog reda na kojima je bilo riječi o kupovini objekta za potrebe premještanja Departmana za poljoprivredu Državnog univerziteta u Novom Pazaru iz matičnog objekta u Sjenicu. Na ovaj način želimo da povežemo privatni sektor, sistem obrazovanja i Regionalni cenatr za razvoj poljoprivrede i sela u cilju postizanja liderske pozicije u razvoju poljoprivrede, istakao je Mustafa Baltić, predsjednik Skupštine opštine Sjenica.




Osim toga, riječi je bilo i o novom načinu saradnje između Opštine Sjenica i privatnog sektora kroz privatno – javno partnerstvo. Ovim modelom Opština Sjenica želi na unaprijedi svoj model uprave, ali i da na jedan potpuno nov način, uključivanjem privatnog sektora u cilju rešavanja infrastrukturnih projekata, naglasio je Baltić.

Čitaj još:  Prvenstvo Srbije u Biatlonu - Sjenica 2013 (VIDEO)

Na sjednici se raspravljalo i o odlukama za izradu projektne dokumentacije za ski centar „Žari“ u blizini Sjenice i za reprezentativni objekat etno – kuće koja se planira u samom centru grada, a koja za cilj ima promociju identiteta, kulture i tradicije naroda na ovom prostoru.

Razmatrali su se i izvještaji o radu Turističke organizacije Sjenica, Ustanove za sport i rekreaciju i Crvenog krsta u Sjenici.

Facebook komentari

Leave a Reply