Direktor USAID-a u poseti Sjenici

Vijesti 2012

Novi direktor USAID programa Hauard Okman posetio je ovih dana Novi Pazar i Sjenicu, kako bi se na licu mesta upoznao sa stanjem i potrebama ovih sredina.

Nakon sastanka sa Okmanom, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da saradnja sa USAID-om traje godinama i da veliki broj sastanaka poslednjih dana sa direktorima različitih programa samo govori o želji da se ona i nastavi. „Najviše ćemo se u narednim projektima okrenuti rešavanju problema zapošljavanja mladih i otvaranju novih radnih mesta“, rekao je Mahmutović. „Kao zajednica imate izuzetan razvojni potencijal, a mi smo tu da vam pomognemo kako bi rezultati naše saradnje bili vidljivi i pozitivni za graðane Novog Pazara. Dobio sam na današnjem sastanku više tema za razmišljanje koje će nadam se biti pretvorene u projekte od kojih će svi u Novom Pazaru imati koristi“, izjavio je Okman, koji je posetio i lokalnu Kancelariju za mlade.
Sa predstavnicima lokalne vlasti Sjenice, jedne od najnerazvijenijih opština u Srbiji, Ofman je razgovarao o nastavku uspešne saradnje i pomoći u realizaciji i budućih projekata. Održivi lokalni ekonomski razvoj znači da zadržite svoji decu u svojim domovima u svojim lokalnim zajednicama’’, rekao je Ofman, koji je zadovoljan dogovorenim nastavkom saradnje. „Razmenili smo iskustva iz predhodnih projekata, napravili planove za neke buduće i ono što ćemo raditi u budućem periodu. Usaglasili smo stavove i nastavićemo uspešnu saradnju koja je i u predhodnom periodu bila na visokom nivou’’, izjavio je predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.

Facebook komentari

Leave a Reply