Asmir Kolašinac očekuje medalje

Sport

Kolašinac cilja medalju na EP i finale na OI

Bacač kugle iz Sjenice i olimpijski reprezentativac Srbije, Asmir Kolašinac u intervjuu datom Tanjugu rekao je da su mu glavni ciljevi ove sezone osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju i plasman u finale Olimpijskih igara u Londonu.

“Ciljevi su uvek veliki, uvek ih tako postavljam. S obzirom na trenutnu formu i na to kakva će ona tek da bude, očekujem borbu za medalje. To potvrđuju i moji rezultati. Ima par bačaca koji trenutno imaju bolji rezultat od mene, ali sam ih pobeđivao i ove i prošle godine. Sa pravom očekujem osvajanje medalje, ako ne bude medalja sad, biće još prilike“, rekao je Kolašinac Tanjugu.
Prvi izazov za Kolašinca biće Evropsko prvenstvo u Helsinkiju od 27. juna do 2. jula. To takmičenje je poslednja provera pred OI u Londonu.
“Mogu u sezoni da izvučem dva ‘špica’. Verovatno će onaj rezultat sa EP biti i u Londonu. Ako se to poklopi, biće verovatno u prvih pet u Evropi i među prvih osam na OI“, objasnio je član atletskog kluba Partizan Asmir Kolašinac.
Kolašinac neće biti debitant na OI, pošto se već takmičio pre četiri godine u Pekingu.
“Puno mi znači učešće na Olimpijskim igrama. To je san svakog sportiste. Taj san sam već dosanjao, a sada imam drugi san, borbu za medalje. Videćemo šta će biti u Londonu“, zaključio je Kolašinac.

Facebook komentari
Čitaj još:  Kolašinac u petak u Briselu

Leave a Reply