Asmir Kolašinac 5. u Karlsrue-u (Nemačka)

Sport, Vijesti 2012

Sjenica – Reprezentativac Srbije u bacanju kugle, sjeničak Asmir Kolašinac osvojio je peto mjesto sa hicem 20.07 metara, na međunarodnom mitingu u Karlsrueu koji je okupio najbolje svetske takmičare u toj disciplini.

Inače, današnje izdanje “Politike” objavilo je istraživanje američkog instituta da naš reprezentativac i Adam Nelson imaju ”najbrže ruke” na svijetu, pa se prema tom istraživanju očekuje da Kolašinac ove godine kuglu baci preko 21 metra.
Koliko je konkurencija u njemačkom gradu bila jaka, govori podatak da je trijumfovao aktuelni olimpijski pobjednik Tomaž Majevski, ispred prvaka svijeta iz Daegua Davida Štorla. Treće mjesto zauzeo je aktuelni šampion planete u dvorani Kristijan Kantvel, dok je četvrti na mitingu u Karlsrueu bio Smit Rutgers.
Današnje izdanje dnevnog lista “Politika”, objavilo je istraživanje američkog instituta koje je pokazalo da Kolašinac i Adam Nelson imaju najbrže ruke na svijetu, pa je teoretski moguće da sjeničak kuglu baci preko granice od 21 metra, tačnije oko 21.20. Svestan je i Nikola Tomasović da u Asmirovom bacanju ima rezerve, prije svega se radi o nešto kraćem pokretu prilikom izbacivanja kugle. Tomasović smatra da kada bi samo prilikom bacanja Kolašinac kuglu malo duže gurao rukom, popravio bi rezultat i za 40 centimetara.
Prvu provjeru te teorije, Asmir će imati 18. februara na Prvenstvu Balkana u Istanbulu, dok u istom gradu 9.marta počinje Svjetsko prvenstvo u dvorani.

Čitaj još:  EKSKLUZIVNI intervju sa reprezentativcima Srbije u nordijskom skijanju (Video)

Takođe,treba dodati da ovo nije njegov lični rekord koji je Asmir postigao 3.Februara u Dvorani u gradu Linc-u.

Tog dana je Asmir izbacio kuglu na veličanstvenih 20.64 i poravnjao najbolje rezultate sa svim bacačima od SFRJ pa na na ovamo.

Čitaj još:  Dijaspora iz Francuske pomaže porodici Drndić (Video)

Tim hitcem izjendačio je rezultat sa Draganom Perićem (20.64m iz 1994.god.) i Vladimirom Milićem (20.64 iz 1982.)

Facebook komentari

Leave a Reply