Nova blokada puta Sjenica – Nova Varoš

Arhiva Vijesti 2010

U znak protesta zbog, kako kaze, nelegalne eksploatacije kamena na teritoriji sjenicke optine i sa namerom da spreci ”ulazak robe sumnjivog porekla”, clan Optinskog veca Sjenice, inace vlasnik privatnog preduzeca ”Divlja rijeka”, koje se bavi proizvodnjom i preradom kamena, Nuradin Kurtovic, u nedelju je na jedan sat blokirao magistralni put M8, na izlazu iz Sjenice prema Novoj Varoi. Postavljajuci gradjevinsku mainu na put, u blizini svog kamenoloma, Kurtovic je u tom intervalu, sprecavao prolazak kamiona gradjevinskog preduzeca ”Slozna braca” iz Nove Varosi, koji su prevozili tampon za izgradnju tranzitne saobracajnice u Sjenici. Kako istice, to je bila ”blokada upozorenja”, a potpunu blokadu puta, Kurtovic je najavio za (petak) od 10 casova.
Pozivajuci se na Zakon o rudarstvu i energetici, vlasnik preduzeca ”Divlja rijeka”, Nuradin Kurtovic, tvrdi da jedini na ovim prostorima ima sve potrebne dozvole. On trazi od lokalne samouprave da, kako kaze, ”spreci organizovani kriminal”, jer ce, kako najavljuje, u suprotnom, od danas pa do ispunjenja zahteva, organizovati potpunu blokadu pomenutog magistralnog puta.
Ovim povodom, u izjavi za na sajt, predsednik optine Sjenica, Muriz Turkovic je rekao da blokada puta nije nacin za resavanje licnih problema, vec da za to postoje legalne dravne institucije. Pozivajuci gradjane da na legalan nacin traze pravdu i resavaju probleme, u konkretnom slucaju, Turkovic je istakao da je novovarosko gradjevinsko preduzece tenderskom procedurom dobilo posao i da su tu u pitanju trzisni uslovi, zakoni ponude i traznje, na koje, kako je kazao, lokalna samouprava ne moze da utice.

Facebook komentari

Leave a Reply