Svečano otvaranje sportske hale

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Ustanova fizičke kulture u Sjenici je prošlog petka organizovala dugoočekivano, svečano otvaranje novoizgraÄ‘ene sportske hale u Sjenici. Sudeći po reakcijama brojne publike, aktivnih sportista, sportskih radnika, i čini se, naročito veterana sjeničkog sporta, izgradnja i otvaranje ovog objekta u Sjenici, predstavlja ostvarenje dugo sanjanog sna. Objekat, sa površinom velike sale od 1030 metara kvadratnih, male sale na spratu, površine od 250 metara kvadratnih i oko 1000 sedećih mesta za publiku, svečano su otvorili i zajedničkim presecanjem vrpce, predali Sjeničanima na upotrebu, predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Sulejman Ugljanin i direktor Ustanove fizičke kulture u Sjenici, Mirsad Hodžić. Telegram čestitku povodom otvaranja sportske hale, uputio je sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica, koji zbog obaveza, nije mogao prisustvovati svečanosti. 

U kulturno zabavnom programu učestvovali su Sjenički tamburaši i solo izvoÄ‘ači ilahija i kasida iz Novog Pazara, a u sportskom delu odigrana je revijalna odbojkaška utakmica Sjenica – Tutin, fudbalska utakmica izmeÄ‘u ekipa škole malog fudbala u Sjenici i demonstracione karate borbe članova karate kluba ''Sjenica''. ''Mislim da je ovo najlepši objekat u Sjenici, i da će ovo biti podstrek za svu omladinu našeg grada da počne, ili da nastavi da se bavi sportom, da trenira i postiže sve bolje rezultate'', rekao je u izjavi za medije fudbaler sjeničke Sloge, sada profesor fizičkog vaspitanja Mirsad – Role Karišik.
Ni nakon svečanog otvaranja, veterani sjeničkog sporta nisu napustili halu. Zadržavala ih je neodoljiva potreba da, samo za svoju dušu, na novom parketu odmere snage, i to su i učinili. ''Ja sam danas presrećan! Nisam mogao da verujem da ću doživeti ovaj dan. Koliko je ova sala velika, moje srce je još veće. Sjenica je uvek imala kvalitet u svim granama sporta, i ja se nadam da će sada naša omladina ostvarivati još bolje rezultate i da će pokazati svima u Srbiji koliko Sjenica može da da'', rekao je Osko Rastić, nekadašnji golman Sloge. Dugogodišnji sportski radnik, sportista, sportski novinar i predsednik UO Ustanove fizičke kulture u Sjenici, Sulejman Heman Muftarević je rekao da ovom halom Sjenica dobija i nešto više od sporta, i da od budućih projekata i sadržaja, kao i organizacije škola i njihovog odnosa prema ovakvom objektu, zavisi kako će se iskoristiti njegove višestruke mogućnosti. ''Otvaranjem sportske hale, otvaraju i se nove mogućnosti, ne samo u sportskom, nego i u kulturnom smislu. A ako je ijedan grad u ovoj zemlji trebalo da ima sportsku halu, to je sigurno Sjenica, s obzirom na klimatske uslove kod nas, i to je možda i ranije trebalo da bude prioritet. Hala je izgraÄ‘ena tako da se u njoj mogu održati i utakmice meÄ‘unarodnog karaktera, i to treba iskoristiti'', rekao je Muftarević.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
http://sjenica.eu/forum/showthread.php?t=887&page=5 
Facebook komentari

Leave a Reply