Opštinski odbor SDP u Sjenici preuzeli nekadašnji čelnici SPS-a i JUL-a

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Intervju: Esad Zornić, predsednik opštine Sjenica, i nosilac liste ''Liga za Sjenicu'', na predstojećim lokalnim izborima. 

Na izborima 2004.godine, za predsednika opštine Sjenica izabran je Esad Zornić, kandidat Sandžačke demokratske partije. Na predstojećim izborima meÄ‘utim, Zornić će biti nosilac nove liste pod nazivom ''Liga za Sjenicu'', koja predstavlja zajedničku listu sa koalicionim partnerima OO G 17 Plus u Sjenici.

Zbog čega ste napustili SDP?
               
Ja nisam napustio ni politiku, ni narod koji me je glasao, već je politički vrh, zajedno sa šefom partije Rasimom Ljajićem, zaobišao mene, odnosno Sjenicu. Tačno je da na lokalne izbore izlazimo sa istim ljudima i maltene istom političkom pričom, pod nazivom ''Liga za Sjenicu'', zajedno sa koalicionim partnerima iz G17 Plus, koji su podržali našu ideju kandidaturom na zajedničkoj listi. Liga za Sjenicu je osnovana u ime graÄ‘ana Sjenice, koji su insistirali da se legitimišemo kako bi se konačno čulo za Sjenicu, koja je u svim okvirima potpuno zaobilažena, i kako bi se skinuo ''jaram'' političkih čelnika iz Novog Pazara. Za četiri godine, koliko sam predsednik opštine, izabran sa liste SDP-a, gospodin Ljajić nije došao u Sjenicu, niti je pitao za naše probleme. Lično smatram da je SDP postala privatna partija Rasima Ljajića, koji se vrlo narcisoidno bavi samo sobom, i nema obzira prema svojim saradnicima ukoliko ga slijepo ne slušaju. Pojavljuje se samo na mitinzima kada treba dobiti glasove, a ja nisam spreman da radim za fotelje iz vrha i novopazarske centrale. Nezadovoljstvo je evidentno i u ostalim sandžačkim opštinama, gde su razbijeni ili ugašeni opštinski odbori Sandžačke demokratske partije. Jer, neshvatljivo je da su svi gradovi važniji od onih u regionu, čiji se naziv sadrži u samom nazivu partije SDP. Nisam spreman da svoj autoritet podijelim sa čelnicima ukinutog odbora SDP, za koji kažu da i dalje postoji! Tačno je samo da su dva odbornika, ujedno i dva člana OO SDP, ''preleteli'' u odbor Jul-a i SPS-a, odnosno ljudi koji su vodili te odbore, a sada se nazivaju Sandžačkom demokratskom partijom.

Čitaj još:  U Sjenici sutra Ramazansko veče

Da li to znači da ni eventualna postizborna koalicija sa SDP nije moguća?
              

Da. Ja nisam spreman da radim sa ljudima, koji su očigledno patili zbog političkog propadanja, od pojave DOS-a na ovamo, a sad se pod nazivom SDP-a, ponovo pokreću nastavljajući politiku Jul-a i SPS-a. Jedan od njih je, za to postoje snimci, uz sve probleme devedesetih, na gradskom trgu prozivao i prizivao sve i svašta, čak i sa riječima ''muslimanske mračne sile''! Prihvatam razgovor sa političkim vrhom partije kojoj sam pripadao, samo ukoliko predsednik SDP-e prihvati činjenicu da je Sjenica potpuno zaobiÄ‘ena u svim političkim tokovima.

Da li očekujete bolji izborni rezultat od SDP?
               
Teško je proceniti ko bi trebalo da dobije više ili manje glasova. U svakom slučaju, politički rezultat Lige za Sjenicu u koaliciji sa G 17 Plus je evidentan. Mi očekujemo da će na našoj listi, birači zasigurno prepoznati ljude koji su spremni da se bore za interese svih graÄ‘ana Sjenice.

Čitaj još:  Za čistiju prirodu i grad

Verujete li da će izbori bitnije promeniti dosadašnji raspored snaga u lokalnom parlamentu?
               
Ne da verujem, nego sam ubeÄ‘en u to. Raspored snaga u Skupštini će biti potpuno šarenolik i potpuno drugačiji. Drugim riječima očekujem da niko neće imati apsolutnu većinu. Sada se svi nadaju velikom uspehu, ali lično mislim da će tek posle izbora doći do pravih pregovora i koalicija.

Gde vidite Ligu za Sjenicu, u vlasti ili opoziciji?              

Ligu za Sjenicu zaista vidim u vlasti. Ali ne u vlasti po svaku cenu i ne u vlasti samo vlasti radi, već u rukovoÄ‘enju opštinom, naroda radi i u skladu sa dosadšnjim principom, kojim se u prvi plan postavlja opšti interes svih graÄ‘ana. Zato pozivam graÄ‘ane da, u ime Sjenice i sjeničke istine, podrže našu koaliciju. A vama i vašem sajtu se zahvaljujem što objavljujete i ono što mi mislimo, i što nam na taj način omogućujete da prevaziÄ‘emo medijsku blokadu.

Facebook komentari

Leave a Reply