Lokalni izbori u Sjenici

Arhiva vijesti 2008
Active Image
Posle koalicije ''Za evropsku Sjenicu SDP, DS, LDP'' i koalicije ''Za evropski Sandžak – Džemail Suljević'', koje su Opštinskoj izbornoj komisiji u Sjenici predale pune liste sa po 39 odborničkih kandidata, listu sa 13 kandidata predala je samostalno Demokratska stranka Srbije. Oni će, kao na republičkom nivou DSS i NS, na glasačkom listiću u Sjenici biti pod rednim brojem tri.

ÄŒinjenicu da će DSS i NS na lokalne izbore u Sjenici izaći na odvojenim listama, ministar Velimir Ilić je, prilikom posete sjeničkog sela Štavalj, sa negodovanjem prihvatio ističući da je to razbijanje srpskog biračkog tela i sugerišući ujedinjenje. Do toga meÄ‘utim, nije došlo ni nakon produženih pregovora. DSS nije odustao od zahteva za trideset odsto od osvojenih glasova, što jedinstvena srpska lista, koju u Sjenici čine SRS, NS i SPS, nije prihvatila. ''Mlada struktura DSS – kako je okarakterisao nosilac liste i poslanički kandidat ove stranke za Sjenicu Veroslav Karličić – nije mogla da postigne dogovor sa penzionerima koji predstavljaju zajedniču srpsku listu u Sjenici.'' Karličić je za naš sajt izjavio da srpsko biračko telo u Sjenici može da bira izmeÄ‘u DSS sa jedne strane i PUPS-a sa druge strane, kako je nazvao zajedničku srpsku listu u Sjenici.
Ipak, na predizbornom skupu u Štavlju, voÄ‘ena je zajednička kampanja za republičke parlamentarne izbore. Velimir Ilić, Radomir Naumov i Goran Ilić, predstavnici narodnjačke koalicije iz, još uvek aktuelne Vlade, obećali su meštanima Štavlja da će obezbediti sredstva za adaptaciju Doma omladine u ovom selu, za rekonstrukciju lokalne ambulante, za završetak izgradnje crkve u Brnjici, kao i dva kilometra puta od Štavlja preko Erčega prema Ivanjici, koji bi trebalo, kako je obećao Ilić, da počne da se radi pre izbora. Oni su na predizbornom skupu istakli da je narodnjačka koalicija najiskrenija veza izmeÄ‘u politike i naroda.
Dvotrećinsku listu, sa 26 odborničkih kandidata za lokalne izbore u Sjenici predala je, četvrta po redu, grupa graÄ‘ana koja nosi naziv ''Dosta je… Mensur Gičević. Posle njih, listu sa istim brojem odborničkih kandidata, predala je nova grupa graÄ‘ana pod nazivom ''Dosta je bilo više''. Zbog takvog naziva, nosilac liste ''Dosta je…'' pod rednim brojem četiri Mensur Gičević, podneo je prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji, koji je nakon razmatranja odbijen, potvrdio nam je predsednik Opštinske izborne komisije Izudin Prelić. Do zaključenja ovog broja, punu listu odborničkih kandidata predala je i koalicija ''Bošnjačka lista za evropski Sandžak – dr Sulejman Ugljanin'', koja će, kao i u Novom Pazaru, na oba glasačka listića, i za lokalne i za parlamentarne izbore, biti pod brojem šest. Predaju liste pod rednim brojem sedam, najavila je koalicija SRS, NS i SPS, a kako se očekuje ''Liga za Sjenicu – dr Esad Zornić'' u koaliciji sa G 17 Plus, na glasačkom listiću biće pod rednim brojem osam. Kako nam je rekao predsednik Opštinske izborne komisije Izudin Prelić, svih šest, do zaključenja ovog broja predatih lista, je potvrÄ‘eno.
Facebook komentari

Leave a Reply