pranje ulica u Sjenici - www.Sjenica.com

Grad vidno čistiji

Arhiva vijesti 2008, Sjenica vesti

Prvo pranje ulica u februaru stvorilo je novu, do sada ne viđenu sliku Sjenice, za ovo doba godine. Umesto aprila, februar je postao mesec čistoće, jer je proleće stiglo ranije, i u najhladnijem delu Srbije. U ovom mesecu počelo je i veliko čišćenje grada u smislu odvoženja, mesecima nagomilavanog smeća, kada su, u organizaciji Opštinskog kriznog štaba, uklonjene i sanirane brojne divlje gradske deponije. Pranje ulica počelo je prošlog petka i grad je, na radost Sjeničana, sada vidno čistiji.

”Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, pranje ulica je ove godine počelo ranije. Ja ne pamtim da su se ulice u Sjenici ikada prale pre aprila. Zima, koja je i ove godine počela ranije, ostavila je traga. Na ulicama je bilo mnogo blata i peska, odnosno rizle pa smo, pored cisterne, angažovali i jedan utovarivač, jer samo radnici sa kolicima i lopatama, ne bi uspeli to da sklone”, rekao je za www.sjenica.com Vukoman Luković, vršilac dužnosti direktora JKP ”Vrelo” Sjenica.




Luković je istakao da je pranje ulica najpre počelo u centralnom gradskom jezgru i da se planira da se do kraja marta, ukoliko vremenske prilike posluže, operu sve asvaltne ulice u dužini od oko 25 kilometara.

Čitaj još:  Sjenički sudžuk sa oznakom geografskog porekla

Zbog niskih temperatura tokom noći, pranje ulica se vrši u periodu kada su temperature iznad nule, to jest danju. Građanima Sjenice to ne smeta. Naprotiv, tome se raduju, nadajući se da će redovno čišćenje grada i pranje ulica, u kontinuitetu biti nastavljeno. Samo da se smeće ne ponovi!

Facebook komentari

Leave a Reply