Zastarela mehanizacija usporava sanaciju lokalnih puteva

Arhiva vijesti 2007
 Duzina lokalnih puteva na teritoriji sjenicke opstine iznosi blizu 350 kilometara, od cega je asvaltirano svega desetak kilometara. Za odrzavanje i izgradnju lokalnih puteva, zaduzeno je opstinsko preduzece Direkcija za urbanizam, projektovanje i izgradnju. Ovo preduzece raspolaze sa jednom novom i tri zastarele gradjevinske masine, a neasvaltirani seoski putevi iziskuju konstantno odrzavanje, kako u zimskom, tako i u letnjem periodu.

U toku ove gradjevinske sezone, sanirani su putevi na teritoriji mesne zajednice Karajukice Bunari, u selima Rastenovice i Krnja Jela i skoro svi putevi na teritoriji mesne zajednice Kladnica, gde je otvoren i novi putni pravac, duzine 5 kilometara, koji spaja sjenicka i novovaroska sela.,,Odr

zavanje i izgradnja lokalnih puteva je jedna od nasih redovnih obaveza. Trenutno zavrsavamo sanaciju puteva u Kladnici. Uvek nastojimo da otvorimo i neki novi putni pravac, kako bi spojili razudjeno naseljena mesta. Ove godine, uz malo problema zbog imovinskih odnosa, uspeli smo da, kracim putem povezemo nasa sela sa selima u novovaroskoj opstini i da na taj nacin, mestanima omogucimo brzu i laksu komunikaciju. Lokalni put Vrsenice – Rasno, nasuli smo odgovarajucim materijalom vise puta u toku ove godine, i on je dobrom stanju. Planiramo da nastavimo radove u mesnoj zajednici Trijebine'', kaze za www.sjenica.com , direktor Direkcije za urbanizam, projektovanje i izgradnju u Sjenici, Rasim Jahic. On istice da realizaciju planova usporava malobrojna i uglavnom zastarela mehanizacija, te da neretko, u skladu s finansijskim mogucnostima, na ovim poslovima angazuju i privatne autoprevoznike.

,,Nadamo se, da cemo i pored svega, do kraja ove, kako i prognosticari najavljuju, produzene gradjevinske sezone, uspeti da saniramo sve preostale seoske puteve na teritoriji sjenicke opstine'', zakljucuje Jahic.

Facebook komentari
Čitaj još:  Donacija u znak se?anja na Alena Salihagi?a

Leave a Reply