U tehnickoj skoli odrzan seminar

Arhiva vijesti 2007
Samovrednovanje rada skole – Korak dalje'' je seminar koji se u skladu sa programom Ministarstva prosvete i sporta R.Srbije realizuje u svim opstinama i obuhvata sve skole. Ovakav seminar je odrzan i u Tehnickoj skoli u Sjenici a ucestvovali su skolski timovi svih sjenickih skola.

Predavaci, prosvetni savetnici skolske uprave u Uzicu, Dragica Jokic i Milenko Nikolic su seminar u Sjenici ocenili uspesnim i izrazili zadovoljstvo zbog odziva svih skolskih timova. ,,Samovrednovanje je proces koji traje, a ovakvi seminari su samo mehanizmi koji ce pomoci da se unapredi rad i doprineti merljivosti rezultata uspeha u skolama. To ce uciniti pomak u obrazovanju na zadovoljstvo i roditelja i ucenika,''kazao je prosvetni savetnik Milenko Nikolic. On je podsetio da se, ono sto je novo, svuda tesko prihvata i da je potrebno mnogo vremena da se promeni svest kod ljudi, ali i na cinjenicu da je u skladu sa reformama u drustvu, neophodno sprovesti i reforme u obrazovanju.Prosvetna savetnica Dragica Joki

c je ocenila da su nastavnici i direktori skola u Sjenici shvatili sustinu samovrednovanja, kojim se sagledava stanje u skolama sa ciljem unapredjenja rada u svim kljucnim oblastima. ,,Samovrednovanje je polazna tacka koja ce kasnije posluziti za eksterno vrednovanje, a to predstavlja osnov i za strucno-pedagoski nadzor'', zakljucila je Jokiceva.

Seminari o samovrednovanju u skolama, trebalo bi da su do danas realizovani u svim skolama u Srbiji.

Facebook komentari
Čitaj još:  Otkrivena najstarija grobna humka u Srbiji

Leave a Reply