Predskolci spremni za skolske klupe

Arhiva vijesti 2007

Active Image 

U dvoristu Predskolske ustanove ,,Jela Jovanovic i Emina Bucan'' u Sjenici, povodom obelezavanja uspesno zavrsene skolske godine i ispracaja jos jedne generacije predskolaca, odrzana je tradicionalna svecana priredba. Pozdravljajuci, u ime kolektiva Predskolske ustanove, brojne prisutne roditelje i goste, svecanost je otvorila vaspitacica Esada Crvcanin.

Ona je podsetila, da ucesce dece u ovakvim programima ima neprocenjiv znacaj za njihovo dozivljavanje sebe i za razvijanje osecaja samopouzdanja, zamolivsi potom roditelje i goste da ne stede aplauze. A onda je, kulturno – zabavnim programom, predstavljen samo delic svakodnevnog zivljenja i rada dece u vrticu.Decija mastovitost, kreativnost, istrajnost, samouverenost i odgovornost su na takav nacin dosli do punog izrazaja. Ni zasluzeni aplauzi nisu izostali. Deca su se predstavila igrom, pesmom, recitacijama, a program je zavrsen tradicionalnim obredom kicenja neveste, gde su deca bila odevena u Bosnjcku i Srpsku narodnu nosnju. Na kraju, ona su, svojim vaspitacicama uputila reci zahvalnosti za ukazanu ljubav, paznju, vaspitanje i obrazovanje. ,,Generacije se smenjuju i na njihovo mesto dolaze neki drugi malisani. Ali svaka generacija koja ode, ponese sa sobom i deo nas,'' rekla je, sa suzama u ocima, vaspitacica Esada Crvcanin, pozdravljajuci se sa decom koja odlaze iz vrtica. Buducim prvacima srecan polazak u skolu cestitala je i direktorka Predskolske ustanove ,,Jela Jovanovic i Emina Bucan'' Ramiza Kolic. Ona je istakla da su deca, ovom priredbom, koja predstavlja skup uspesno realizovanih vaspitno – obrazovnih sadrzaja, pokazala i dokazala, da su potpuno spremna za polazak u prvi razred.

U priredbi je ucestvovalo 350-oro dece. A obavezno predskolsko obrazovanje i vaspitanje u Sjenici, zavrsilo je ukupno 489-oro dece, podeljene u sedam vaspitno – obrazovnih grupa pripremnog cetvorocasovnog programa i jednu grupu celodnevnog boravka u gradu, kao i 14 grupa na terenu u okolnim selima.

Facebook komentari
Čitaj još:  Zastarela mehanizacija usporava sanaciju lokalnih puteva

Leave a Reply