Mirza Soljanin se ozenio sestrom Edina Dzeke

Mirza Šoljanin se oženio

Sjenica vesti, Slike, Vijesti 2012

Jedan od najpopularnijih zvezda pop scene, , regiona stao je na ludi kamen. Popularni je izgovorio sudbonosno „DA“ miljenici njegovog srca Merimi Dzeko.

Dugo unazad tabloidi su bili puni slika i tekstova o njima dvoma i njihovoj vezi, a sada su njih dvoje svoju romansu i ozvaničili. Svoju vezu su krunisali brakom i proslavom u Mirzinoj rodnoj Sjenici.

Svoju sestru, Merimu, Mirzi u budućnost „ustupio“ je proslavljeni svetski fudbaler Edin Džeko, koji je sestru doveo pred matičara i nije krio radost i sreću sestrinim venčanjem.
Veselje je, kažu, bilo nesvakidašnje, originalno i za pamćenje, a potrajalo je do kasno u noć.

Avaz piše:
Merima Džeko udala sa za Mirzu Šoljanina

Svadba sestre naše nogometne zvijezde Edina Džeke i mladog pjevača već danima je top-tema

Svadba Merime Džeko, sestre naše nogometne zvijezde Edina Džeke, i mladog pjevača Mirze Šoljanina već danima je top-tema u Sjenici, rodnom gradu pobjednika treće sezone „Hayatovog“ šoua „Zvijezda možeš biti ti“, ali i u našoj zemlji.

Čitaj još:  Kolašinac ponovo na petom mestu

Vjenčanje ovog mladog para održano je sinoć u hotelu „Borići“, a za ovu priliku rezervirani su kompletni kapaciteti ovog ugostiteljskog objekta – restoran za svadbeno veselje, kao i hotelski dio sa sobama, u kojem su smještene brojne zvanice.

Oni su nekoliko sati prije samog vjenčanja Mirze i Merime, koje su Sjeničani prozvali vjenčanjem decenije, pristali ekskluzivno da se fotografiraju za „Dnevni avaz“.
– Stvarno nismo željeli da od našeg vjenčanja pravimo neku veliku pompu. Želimo da to bude dan u životu koji ćemo podijeliti sa svojim najbližim – rekao nam je Mirza Šoljanin, koji je s kumom Edijem Muslićem žurio da dočeka brojne zvanice iz cijele Srbije, ali i BiH.

Na svadbu je pozvano 400 zvanica, a mladenci ništa nisu željeli prepustiti slučaju, tako da su za kompletnu organizaciju vjenčanja i zabave angažirali jednu sarajevsku agenciju. Kako saznajemo, u petak su se Merima i Mirza šerijatski vjenčali u džamiji Sultanije Valide, i to u prisustvu najuže rodbine.

Čitaj još:  Prirodne lepote Sjenice 2012

Jučer je u Sjenicu na vjenčanje Džekine sestre stigla i Amra Silajdžić.

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

2 comments

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .