Mladi u Sjenici - Sjenica

Glavni problem mladih u Sjenici je nezaposlenost

Sjenica vesti

, ali i manjak kulturnih sadržaja, glavni su problemi , zaključeno je na sastanku sa predstavnicima Saveta i Kancelarijom za mlade .

Mladi u Sjenici - Sjenica

Predsednica Saveta za mlade Iris Tahirović rekla je da su mladi demotivisani da budu aktivniji na više polja jer teško dolaze do posla, a da je to razlog što mnogi žele da odu iz Sjenice.

“Omladina traži od nas da organizujemo više sadržaja kojima bismo im posvetili više pažnje, potrudićemo se da u saradnji sa Kancelarijom za mlade krajem meseca organizujemo književno veče. Nastojaćemo da usvojimo i realizujemo dobre predloge koji dođu do nas”, Rekla je Tahirović.
Kordinator Kancelarije za mlade Sabahudin Abdagić smatra da mladi nisu dovoljno zainteresovani da pokrenu sopstveni biznis , ali da bi se organizovanjem edukativnih radionica mogao podstaći preduzetnički duh i tako znatno smanjiti stopa nezaposlenoti u ovoj opštini.

Čitaj još:  Ramazanska Vaktija 2015. (1436.) za Sjenicu

“Grantovi Evropske unije su dobra sansa mladima da za svoje biznis ideje pronađu finansije i tako dođu do posla. U našem gradu postoji nekoliko dobrih primera gde su mladi podsredstvom razvojne agencije SEDA pokrenuli sopstvene biznise”, istakao je Abdagić.

 

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Glavni problem mladih u Sjenici je nezaposlenost

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .