Počelo rušenje vikendica u kanjonu Uvca

Počelo rušenje vikendica na našem jezeru!

Sjenica vesti, Vijesti 2015

Republička građevinska inspekcija počela je danas rušenje nelegalno sagrađenih objekata na tri jezera u kanjonu Uvca koja su deo Specijalnog rezervata prirode.

Počelo rušenje vikendica u kanjonu Uvca

Na spisku je ukupno 11 vikendica za koje postoji pravosnažno rešenje, ali će pet-šest uglavnom montažnih objekata ukloniti sami vlasnici.

Majstori i mehanizacija koje je Ministarstvo građevinarstva angažovalo za ovaj posao prvo će sa spiska rušiti divlje objekte u mestu Krstac na delu Uvačkog jezera u opštini Sjenica.

U narednih par dana rušiće se i nelegalni objekti na Zlatarskom i Radoinskom jezeru kod Nove Varoši, kao i u zalivu Šipovik na Uvačkom jezeru.

Čitaj još:  Asfaltirana ulica Tomislava Tripkovića

Prema podacima inspekcije i čuvara prirode, u kanjonu Uvca bespravno je sagrađeno 246 nelegalnih objekata, a za većinu je podnet zahtev za legalizaciju.
Ovo je druga akcija rušenja nelegalnih objekata u Specijalnom rezervatu prirode „Uvac“. Pre šest godina građevinska inspekcija je porušila jedan zidani objekat i desetak kamp kućica i nastrešica podignutih na državnom zemljištu.

To međutim nije zaustavilo divlju gradnju pa rendžeri „Rezervata Uvac“ godišnje u proseku podnesu pet-šest krivičnih prijava protiv investitora koji nelegalnom gradnjom potpuno menjanju izgled jezerskoj obali.

 

Ž. Dulanović

 

Pogledajte još:

Čitaj još:  Uvac - naš grandiozni kanjon

Facebook komentari

One thought on “Počelo rušenje vikendica na našem jezeru!

Leave a Reply