Americki Ambasador u Srbiji u poseti Sjenici - Majkl Kirbi

Američki Ambasador u Srbiji Majkl Kirbi u poseti Sjenici (Video)

Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi rekao je juče u Sjenici da ovdašnji poljoprivrednici treba da postave proizvodne ciljeve i da budu sigurni da će moći da vraćaju kredite koje ulažu u proizvodnju.

Americki Ambasador u Srbiji u poseti Sjenici - Majkl Kirbi

On je obilazeći Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici novinarima rekao da je zadovaljan činjenicom da će poljoprivrednici imati mogućnost da, koristeći usloge laboratorije, dokažu kvalitet svojih proizvoda.

“Poljoprivrednici sada imaju zadatak da povećaju obim proizvodnje, dok je na lokalnoj samoupravi da im pronađe odgovarajuće tržište i potrošače, kojima će pružiti povoljnu cenu poljoprivrednih proizvoda”, rekao je Kirbi.
Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović očekuje da će laboratorije Regionalnog centra dobiti odgovarajuće sertifikate, kao i da će analize koje se budu obavljale u njima otvoriti mogućnost dodatnog razvoja stočarstva ovog kraja.

Čitaj još:  Počele snežne padavine u Sjenici (Video)

“Mislimo da je ovo ekološki zdrav kraj zemlje, pa u skladu sa tim, želimo da laboratorije izdaju sertifikate koji će potvrditi kvalitet ovdašnjih poljoprivrednih proizvoda”, dodao je Mujović.

 

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Američki Ambasador u Srbiji Majkl Kirbi u poseti Sjenici (Video)

Leave a Reply