cistac snijeg u Sjenici

Sad počinju političke diskusije oko snijega

Opstina Sjenica, Pešter, Sjenica vesti, Vijesti 2015

Sandžačka demokratska partija (SDP) optužuje vlast u Sjenici da ne čisti puteve ka selima u kojima nisu pobedile vladajuće stranke SDA Sandžaka i Socijalistička partija Srbije.

cistac snijeg u Sjenici

U stranci kažu da su zbog toga bili primorani da angažuju bager kako bi iz sela Ponorac, blokiranog visokim nanosima snega, spasli trudnicu koja nosi blizance.

– Sav usplahiren obratio nam se Safet Ibrović koji nam je rekao da je tražio od opštine da se očisti put kako bi trudnica koja je trpela bolove mogla biti prevezena do bolnice. Međutim, oni su ga ignorisali, pa smo mi angažovali privatnika sa bagerom, probili se do kuće trudnice i evakuisali je – kaže Muriz Turković, predsednik opštinskog odbora SDP u Sjenici.

Turković dodaje da su diskriminisani i žitelji ostalih sela u kojima su oni pobedili i da su već nekoliko dana odsečeni od sveta i bez vode.

Čitaj još:  Prepoznajete li nekoga? Sjenica 1970 god.

Međutim, u lokalnoj samoupravi Sjenice oštro odbacuju optužbe opozicije.

– Iz Ponorca se niko nije obratio kriznom štabu, nismo znali da u tom selu ima trudnica, a proverom smo utvrdili da se nijedna trudnica nije javila bolnici u Sjenici. Kada su u pitanju takve alarmantne situacije, tražimo i pomoć vojske i angažujemo i helikopter za evakuacije – kaže pomoćnik predsednika Sjenice Mića Kaličanin i dodaje da se radi o “čistoj političkoj podmetačini”.

On ističe i da lokalna samouprava ne deli stanovnike ni po kom osnovu i da se putevi ka selima čiste bilo da u njima žive Bošnjaci, Srbi ili članovi i simpatizeri raznih političkih opcija.

– U svakom trenutku na terenu je 18 mašina i veliki broj radnika koji se nadljudskim naporima bore sa nanosima kako bi očistili puteve do sela na Pešteri. Većina sela je deblokirana, ostalo je još samo da se očiste putevi prema par zaselaka u MZ Bare – napominje Kaličanin.

Čitaj još:  Još jedna akcija planinara ZMAJEVAC (VIDEO)

N. Kočović

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply